Υγεία

Ρυθμίστε το Σάκχαρο αποτελεσματικά και χωρίς φάρμακα, δείτε πως;

Ρυθμίστε το Σάκχαρο αποτελεσματικά και χωρίς φάρμακα, δείτε πως;

Γι αυτό, θεωρείται σημαντικό να ξεκινήσετε τη μέρα σας υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες που θα διατηρήσουν το σάκχαρο στο αίμα σας υπό έλεγχο καθώς η μέρα συνεχίζεται

Το πρωί θεωρείται η ιδανική στιγμή για να ρυθμίσετε τις τιμές του σακχάρου στο αίμα και να εξασφαλίσετε παράλληλα μια ισορροπία μέσα στη μέρα. Οι παρακάτω στρατηγικές κινήσεις θα σας βοηθήσουν να προσανατολιστείτε προς αυτήν την κατεύθυνση, σύμφωνα με το ygeiamou.gr

Εάν παρακολουθείτε τις τιμές του σακχάρου στο αίμα, ίσως είναι απογοητευτικό να τις βλέπετε υψηλές από το πρωί. Ωστόσο, οι υψηλότερες τιμές των επιπέδων της γλυκόζης τις πρωινές ώρες θεωρούνται φυσιολογικές, καθώς το σώμα παράγει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια άνοδο του σακχάρου στο αίμα γύρω στις 7 ή 8 π.μ., εξηγεί ο δρ. Kunal K. Shah, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή Rutgers Robert Wood Johnson στο New Brunswick του New Jersey.

Γι αυτό, θεωρείται σημαντικό να ξεκινήσετε τη μέρα σας υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες που θα διατηρήσουν το σάκχαρο στο αίμα σας υπό έλεγχο καθώς η μέρα συνεχίζεται.

Ένα ποτήρι νερό
Το πρώτο πράγμα που καλό είναι να κάνετε με το που ανοίξετε τα μάτια σας είναι να ενυδατωθείτε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας περιέχει λιγότερο νερό, με αποτέλεσμα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να είναι πιο υψηλά, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το υψηλό σάκχαρο δημιουργεί επίσης μεγαλύτερη διούρηση, γεγονός που μπορεί να σας κάνει ακόμη πιο αφυδατωμένους. Φροντίστε λοιπόν να πίνετε νερό το πρωί, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ισορροπημένο πρωινό
Ένα καλό πρωινό μπορεί να σας αφήσει χορτάτους όλη μέρα, αλλά και να ρυθμίσει τις τιμές του σακχάρου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, επιλέγοντας ένα πρόγευμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, το οποίο θα καταναλώσετε μέσα σε μία ώρα μετά την ώρα αφύπνισης. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγονται οι ασταθείς τιμές της γλυκόζης, που μπορούν να παρουσιαστούν, εάν παραληφθεί το πρωινό, αλλά και να διατηρήσει τον κορεσμό, επισημαίνει η Anthea Levi, διαιτολόγος.

Μια καλή επιλογή είναι μια ομελέτα με λαχανικά και αβοκάντο και μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή πουτίγκα από σπόρους chia με μούρα και γιαούρτι.

Ένα φλιτζάνι καφέ
Αν ο καφές αποτελεί βασικό μέρος της πρωινής σας ρουτίνας, ίσως δεν χρειάζεται να τον εγκαταλείψετε εντελώς. Παρόλα αυτά, χρειάζεται προσοχή στη χρήση της ζάχαρης. Παρόλο που το CDC σημειώνει ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι απλώς ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην καφεΐνη και μπορεί να παρατηρήσουν μια αύξηση του σακχάρου στο αίμα μόνο από τον σκέτο καφέ, το πραγματικό ζήτημα είναι το τι προσθέτετε σε αυτόν, σύμφωνα με την Anthea Levi.

Όσον αφορά το γάλα, η διαιτολόγος προτείνει να προτιμήσετε μια μικρή ποσότητα γάλακτος με λίγα λιπαρά ή κάποιο φυτικό ρόφημα χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.

Ξυπνήστε νωρίτερα
Το πρωινό άγχος για να ετοιμαστούμε αυξάνει με τη σειρά του τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καθώς παράγεται περισσότερη κορτιζόλη, σύμφωνα με τον δρα Shah. Αυτό συμβαίνει διότι απελευθερώνονται μεγαλύτερες ποσότητες γλυκόζης στο αίμα από το ήπαρ.

Γι’ αυτό ο δρ. Shah συνιστά να δίνετε στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο το πρωί. Αυτό βέβαια σημαίνει πως θα πρέπει να φροντίζετε και να κοιμάστε νωρίς, έτσι ώστε να συμπληρώνετε τουλάχιστον 7 ώρες ποιοτικού ύπνου.

Παράλληλα, μπορείτε να εφαρμόσετε την ηρεμία στην πρωινή σας ρουτίνα, κάνοντας διαλογισμό ή γιόγκα ή ακούγοντας χαλαρωτική μουσική.

Ασκηθείτε έξυπνα
Ακόμα κι ένας δεκάλεπτος περίπατος μετά το πρωινό είναι αρκετός για να μειωθούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με την Anthea Levi. Αντίστοιχα, ιδιαίτερα ευεργετικές στη ρύθμιση του σακχάρου είναι και άλλες αερόβιες ασκήσεις, όπως το ποδήλατο ή το τρέξιμο. Από την άλλη, όμως, καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι ασκήσεις με βάρη, καθώς θα μπορούσαν να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον δρ. Shah.

Σχετικά Άρθρα

Covid: Η μεγαλύτερη έξαρση από το καλοκαίρι του 2022

achaiavoice

Βιταμίνη Β: Η αμφιλεγόμενη και παράδοξη δράση της σε χοληστερόλη και καρδιά

achaiavoice

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα μετάδοσής του Κορονοϊού JN.1

achaiavoice

Καρκίνος παχέος εντέρου: Το πρώτο εμβόλιο είναι γεγονός!

achaiavoice

Επίμονος βήχας μετά από ίωση: Τι συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζεται

achaiavoice

Κορονοϊός: Η βιταμίνη που μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα