Taste It

Μανιάτικη Τσουχτή

Μανιάτικη Τσουχτή

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. bucatini

100 γρ. ελαιόλαδο

300 γρ. μυζήθρα ξερή, λεπτοτριμμένη

30 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο

100 γρ. βούτυρο

8 αυγά

αλάτι

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από της οδηγίες του κατασκευαστή και σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα 200γρ. από τη μυζήθρα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Όταν αρχίσει η μυζήθρα να παίρνει καστανόξανθο χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει καστανό χρώμα η μυζήθρα και να μυρίσει το σκόρδο. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Παράλληλα προθερμαίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία,  ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα.

Τηγανίζουμε ρίχνοντας με ένα κουτάλι από το καυτό λάδι στην πάνω πλευρά τους, μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το ασπράδι και ο κρόκος να παραμείνει ζουμερός.

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη μυζήθρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτουμε τα τηγανητά αυγά και τα αλατίζουμε.

yiannislucacos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού στο ταψί του φούρνου

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα