Κόσμος

Ελβετικό τυρί: Ο λόγος που έχει… τρύπες

Ελβετικό τυρί: Ο λόγος που έχει… τρύπες

Όλοι ξέρουμε ότι το ελβετικό τυρί έχει τρύπες, αλλά πολλοί από εμάς μάλλον δεν έχουν αναρωτηθεί ποτέ γιατί. Υπάρχει λόγος που το συγκεκριμένο τυρί είναι τόσο μοναδικό και είναι αλήθεια ότι μπορεί να σας εκπλήξει λίγο, σύμφωνα με το gazzetta.gr

Μπορεί να ακούγεται λίγο αηδιαστικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι τα βακτήρια που δίνουν στο τυρί την εξαιρετικά ιδιόμορφη όψη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Brewster Cheese, η εξήγηση έχει ως εξής: «Η πραγματική απάντηση στο τι κάνει το ελβετικό τυρί … τρύπιο είναι τα βακτήρια που μετατρέπουν το γάλα σε τυρί. Το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται από τα βακτήρια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ελβετικού τυριού δημιουργεί τις φυσαλίδες αέρα στη διαδικασία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτές οι τρύπες που στη βιομηχανία αποκαλούμε “μάτια”. Το μέγεθος των ματιών δεν επηρεάζει τη γεύση του τυριού και μπορεί να ελεγχθεί μέσω της θερμοκρασίας, του χρόνου αποθήκευσης και των επιπέδων οξύτητας».

Σχετικά Άρθρα

Βρετανία: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

achaiavoice

Νετανιάχου: Αντίδραση στο διάταγμα Μπάιντεν – Δραστικές οι κυρώσεις στους εποίκους

achaiavoice

Ν.Τραμπ: Ο «χάρτης» της σαρωτικής νίκης του – Κέρδισε 14 από τις 15 Πολιτείες που ψήφισαν την περασμένη «Σούπερ Τρίτη»

achaiavoice

Στίβεν Χόκινγκ: Με την AI κίνδυνος για το τέλος της ανθρωπότητας

achaiavoice

Παραιτήθηκε η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Χαφιζέ Ερκάν

achaiavoice

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε το ΔΝΤ – Παραβιάστηκαν λογαριασμοί e-mail

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα