Πολιτική

Ζέρβας: «Στις 5 Σεπτεμβρίου η παραλαβή των πρώτων 5 από τα 50 νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ»

Ζέρβας: «Στις 5 Σεπτεμβρίου η παραλαβή των πρώτων 5 από τα 50 νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ»

Toν Σεπτέμβριο ξεκινά η τμηματική παραλαβή των συνολικά 50 μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας, ώστε να ενισχυθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Ζέρβας είπε πως τα πέντε πρώτα λεωφορεία θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη έως τις 5 Σεπτέμβρη και υπογράμμισε πως η αγορά όλων των οχημάτων κόστισε στον δήμο 550.000 ευρώ, συν το ΦΠΑ. «Ούτε σεντ παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως τα υπόλοιπα έξοδα για τη μεταφορά και την ταξινόμηση των λεωφορείων, τα έχει αναλάβει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της τοποθέτησης του, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της διοίκησής του να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

«Αναγνωρίζω ότι ειδικά στην αρχή πολλοί ξεβολεύονται, υπάρχουν δυσκολίες. Έτσι γίνεται σε κάθε αλλαγή. Είμαστε δίπλα σε όλους τους δημότες και τους επιχειρηματίες.Ακούμε τα παράπονα, παρεμβαίνουμε και δίνουμε λύσεις», συμπλήρωσε αναφορικά με τις διαμαρτυρίες για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή.

Αναφέρθηκε ακόμη στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού, στο σχέδιο ανάκαμψης μετά την ακύρωση της ΔΕΘ, αλλά και στις ασφαλτοστρώσεις και στις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται μέσα στο επόμενο διάστημα σε 100 δρόμους.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως τις επόμενες ημέρες θα επανατοποθετηθούν στην οδό Μητροπόλεως τα πασσαλάκια, τα οποία απομακρύνθηκαν για τις ανάγκες των έργων.

Πηγή: Ζέρβας: «Στις 5 Σεπτεμβρίου η παραλαβή των πρώτων 5 από τα 50 νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ»

Σχετικά Άρθρα

Αντεπίθεση της Αθήνας για την τουρκική προκλητικότητα: Καταγγελία σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ – Διάβημα στην Άγκυρα

achaiavoice

Επίθεση τουρκικών Μέσων σε Βορίδη για τα αντίποινα που προτείνει

achaiavoice

Κεραμέως: Σαν μαφιόζικη ταινία οι καταγγελίες Καλογρίτσα

achaiavoice

Προβληματισμός από Κύπρο για την συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου: «Ήταν βεβιασμένη»

achaiavoice

Ο Αλέξης Τσίπρας για την συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών: Να ενισχυθούν παντού οι προοδευτικές δυνάμεις

achaiavoice

Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα