Πολιτική

Ζαχαράκη: Επιπλέον δόση για τους 800.000 δικαιούχους του Επιδόματος παιδιού

Ζαχαράκη: Επιπλέον δόση για τους 800.000 δικαιούχους του Επιδόματος παιδιού

Η υπουργός προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ και αλλαγές στον τρόπο χορήγησης των επιδομάτων όπου από το 2ο εξάμηνο του 2024 θα εφαρμοστεί η προπληρωμένη χρεωστική κάρτα για επιδόματα όπως αυτό της γέννησης κατά τα πρότυπα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που ήδη εφαρμόζεται

Κυρίαρχο μέλημα της κυβέρνησης αποτελεί η στήριξη της οικογένειας και των ευάλωτων πολιτών, σύμφωνα με τα όσα είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, σε εκπομπή της ΕΡΤ. Η υπουργός μεταξύ άλλων ανέλυσε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με αυτά, σε 800.000 ανέρχονται οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού που θα λάβουν μιάμιση επιπλέον δόση, ενώ με 150 ευρώ θα ενισχυθούν ανασφάλιστοι υπερήλικες και χαμηλοσυνταξιούχοι. Ενίσχυση θα λάβουν και όσοι λαμβάνουν αναπηρικά επιδόματα.

Έρχονται αλλαγές στον τρόπο χορήγησης επιδομάτων
Η υπουργός προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ και αλλαγές στον τρόπο χορήγησης των επιδομάτων όπου από το 2ο εξάμηνο του 2024 θα εφαρμοστεί η προπληρωμένη χρεωστική κάρτα για επιδόματα όπως αυτό της γέννησης κατά τα πρότυπα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που ήδη εφαρμόζεται.

Ζαχαράκη: Έμφαση στη στεγαστική πολιτική
Έμφαση δίνεται και στην στεγαστική πολιτική. Περισσότερα από 1287 στεγαστικά δάνεια για νέους και ζευγάρια έως 39 ετών έχουν εκταμιευθεί από τις τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου», κι όπως επισήμανε η κ. Ζαχαράκη, στόχος είναι οι εκταμιεύσεις να φτάσουν τις 20.000.

Επίσης, αυτή τη στιγμή από το πρόγραμμα κοινωνική στέγαση ωφελούνται πάνω από 1500 ευάλωτοι πολίτες.

Ο προϋπολογισμός για όλες τις δράσεις που αφορούν τη στέγαση ανέρχονται σε 2,2 δισεκ. ευρώ με έμφαση στην κοινωνική αντιπαροχή δημοσίων κτιρίων και οικοπέδων όπου ιδιωτικές επιχειρήσεις θα αναλάβουν ανακαίνιση και κατασκευή διαμερισμάτων, με ένα ποσοστό να αποδίδεται, βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη, τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Σχετικά Άρθρα

Politico: «Η Καϊλή προσπάθησε να με εμποδίσει να μιλήσω» λέει ευρωβουλευτής

achaiavoice

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν είναι αφελής – Θα δούμε εάν η Τουρκία θα συνεχίζει τον μήνα του μέλιτος με την χώρα μας

achaiavoice

Δημοσκόπηση GPO: Με 24,4 μονάδες προηγείται η ΝΔ – Από 41% έως 45% το ποσοστό, 15,5% έως 19,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

achaiavoice

Θράκη: Περιοδεία στη Ροδόπη για τον Κ.Μητσοτάκη

achaiavoice

ΣΥΡΙΖΑ: «Αγώνας δρόμου» για την εκλογή προέδρου – Τα μηνύματα Παππά

achaiavoice

Η Εύα Καϊλή χωρίζει με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα