Αχαΐα

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Παρασκευή 31 Ιουλίου σε Αχαΐα – Ηλεία

κίνδυνος πυρκαγιάς
Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Παρασκευή 31 Ιουλίου σε Αχαΐα – Ηλεία

Στην κατηγορία υψηλού κινδύνου (3) θα βρίσκονται, η Π.Ε. Ηλείας και τμήμα της Π.Ε. Αχαΐας και για την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά..

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr/gr/), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αχαΐα: Οι νέοι έλεγχοι της «Κινητής Αστυνομίας»

newsroom

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτοκτόνησε 38χρονη

achaiavoice

Πάτρα -Νοσοκομείο “Ο Άγιος Ανδρέας”: Δύο γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό

newsroom

Καθηγητές-Δάσκαλοι-Νηπιαγωγοί: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 7μ.μ, στην Πλατεία Γεωργίου

newsroom

Δυτική Ελλάδα: Στο ναδίρ ο κατασκευαστικός κλάδος – Τι εκτιμά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Β.Αϊβαλής

newsroom

Πάτρα: Που θα γίνουν σήμερα Παρασκευή δωρεάν rapid test

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα