Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του Προσήνεμου Μώλου στο λιμάνι της Κυλλήνης

Υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του Προσήνεμου Μώλου στο λιμάνι της Κυλλήνης

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει και η επέκταση του Προσήνεμου Μώλου στο λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς την Τρίτη 26 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνυπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο.

Πρόκειται για υποέργο που εντάσσεται στο έργο «Συμπληρωματικά έργα προστασίας και λειτουργικότητας Λιμένα Κυλλήνης», προϋπολογισμού 4.032.000 ευρώ και αφορά την επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου κατά 130μ περίπου, με σκοπό την προστασία του λιμένα από τους Βόρειους και Βορειοανατολικούς άνεμους. Η κατασκευή θα γίνει με λιθορριπές και φυσικούς ογκολίθους, περιλαμβάνοντας υποθαλάσσια εκσκαφή με εξυγίανση πυθμένα σε βάθος 4,50 μέτρων.

Το έργο είναι αναγκαίο για την προστασία και λειτουργικότητα του Λιμένα της Κυλλήνης καθώς και την αποπεράτωση του δαπέδου κυκλοφορίας στο χερσαίο χώρο που δημιουργήθηκε μεταξύ του κρηπιδώματος κρουαζιεροπλοίων και του προσήνεμου μώλου, έτσι ώστε να γίνεται με ασφάλεια η κυκλοφορία στο χώρο αυτό.

Με την ολοκλήρωση, παράλληλα, θα αξιοποιηθεί σημαντικά ο χώρος ελλιμενισμού πλοίων και θα δοθεί η δυνατότητα ελλιμενισμού μεγαλυτέρων επιβατικών και εμπορικών πλοίων, καθώς επίσης θα αυξηθεί η δυνατότητα φόρτωσης/εκφορτωσης και προσωρινής αποθήκευσης εμπορευμάτων και αγαθών.

Σχετικά Άρθρα

ΕΟΔΥ: 791 νέα κρούσματα – 18 Αχαϊα, 8 Αιτ/νία, 8 Ηλεία – 400 στην Αττική – 11 θάνατοι

achaiavoice

Κορωνοϊός: 17.409 νέα κρούσματα, 659 Αχαϊα, 325 Αιτ/νία, 238 Ηλεία – 98 θάνατοι, 653 διασωληνωμένοι

achaiavoice

Δωρεάν Προληπτικός Ιατρικός Έλεγχος σε παιδιά στην Πάτρα

newsroom

Συναντήσεις του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλου – Στην Κλειτορία για αγροκτηνοτροφικά και εγγειοβελτιωτικά έργα

newsroom

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή – Επιχειρούν 10 πυροσβεστικά

achaiavoice

Περιφέρεια: «Νέο σχέδιο για την Τουριστική Προβολή της Δυτικής Ελλάδας 2021»

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα