Κόσμος

Washington Post: «Αν οι Ουκρανοί δεν ανακτήσουν τα εδάφη τους σε λίγες εβδομάδες θα τα πάρουν για πάντα οι Ρώσοι»

Washington Post: «Αν οι Ουκρανοί δεν ανακτήσουν τα εδάφη τους σε λίγες εβδομάδες θα τα πάρουν για πάντα οι Ρώσοι»

Σε κρίσιμο σημείο έχει φτάσει η πολιτική της Δύσης στην Ουκρανία σε ό,τι αφορά την συνεχόμενη οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στον πόλεμο που διεξάγει το Κίεβο κατά των ρωσικών δυνάμεων στα εδάφη της νοτιοανατολικής επικρατείας της χώρας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Washington Post, Η οποία μαζί με τους New York Times, αποτελούν τις «ναυαρχίδες» του τύπου για τους Δημοκρατικούς και άρα για την διακυβέρνηση Μπάιντεν,

οι Ουκρανοί ή θα κερδίσουν τώρα τον πόλεμο με την πραγματοποιούμενη μαζική αντεπίθεση ή θα αναγκαστούν να συρθούν σε διαπραγματεύσεις

και να παραδώσουν οριστικά στη Ρωσία τα εδάφη που έχασαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Η Δύση προτρέπει την Ουκρανία να επισπεύσει, που σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλέξει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της προσπαθώντας να επιτύχει κάποιο ρήγμα στην τριπλή ρωσική αμυντική γραμμή, είτε στην Ζαπορίζια, είτε στην Χερσώνα, είτε στο Ντόνμπας.

«Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να να αποκαταστήσει το έδαφός της εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης τις επόμενες εβδομάδες» αναφέρει η Washington Post.

«Η ουκρανική αντεπίθεση κινείται πολύ αργά και εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίσουν την επίθεση με τον ίδιο ρυθμό, τότε θα πρέπει να περιμένουμε πολιτική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία», λένε στρατιωτικοί αναλυτές στην εφημερίδα.

Εάν τα μέρη καταλήξουν σε συμφωνία ή κατάπαυση του πυρός, τότε καθένα από τα μέρη θα σταματήσει σε αυτό που πέτυχε, θα «κηρύξει τη νίκη» και «όλος ο κόσμος θα γιορτάσει το τέλος της σύγκρουσης, αποκαλώντας το ειρήνη».

Σε αυτή την περίπτωση όμως ο πραγματικός νικητής θα είναι η Ρωσία η οποία θα έχει αυξήσει κατά πολύ τα εδάφη της, και θα έχει ενσωματώσει στο κράτος της εκατομμύρια ρωσόφωνων με ρωσική εθνική συνείδηση.

Σχετικά Άρθρα

Η ανθρώπινη μακροβιότητα έχει βιολογικό όριο;

achaiavoice

Έρευνα: Τα δελφίνια δημιουργούν κοινωνικές σχέσεις και δεσμούς με προοπτική δεκαετίας

achaiavoice

Νέες απειλές Ρωσίας για τερματισμό της συμφωνίας των ουκρανικών σιτηρών – Η στάση του ΟΗΕ

achaiavoice

Ιράν: Γυναίκα πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε διαδήλωση – Το σοκαριστικό βίντεο

achaiavoice

Washington Post: «Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά στη βόρεια Συρία»

achaiavoice

Ιταλία: Στην δημοσιότητα η διαθήκη Μπερλουσκόνι – 100 εκατ. στην σύντροφό του – Τι άφησε στα πέντε παιδιά του

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα