Ελλάδα

Βρυξέλλες – Μητσοτάκης σε Μετσόλα: «Η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι ένα μόνο κομμάτι της πολιτικής μας»

Βρυξέλλες – Μητσοτάκης σε Μετσόλα: «Η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι ένα μόνο κομμάτι της πολιτικής μας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρό του του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι

«προτεραιότητά μας, δεν είναι μόνο να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, αλλά να προστατέψουμε και τους ανθρώπους».

«Η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι ένα μόνο κομμάτι της μεταναστευτικής μας πολιτικής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τη θέση μας στην ΕΕ. Ο κύκλος πόνου και τραύματος που ταλαιπώρησε την ελληνική κοινωνία τα τελευταία δέκα έτη, έχει πλέον κλείσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα μετά την επανεκλογή του.

«Είναι μεγάλη χαρά για εμένα να βρίσκομαι εδώ. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε βιώσιμη ανάπτυξη και να ενισχύσουμε τη θέση μας στην ΕΕ. Είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός ο κύκλος πόνου έχει κλείσει στην Ελλάδα. Ακολουθούμε και εμείς τις ευρωπαϊκές εξελίξεις».

Μητσοτάκης για ναυάγιο στην Πύλο: «Τεράστια θλίψη στην Ελλάδα»

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ναυάγιο στην Πύλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου ενώ υπήρχε η υπηρεσιακή κυβέρνηση και προσπαθούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς τι έγινε.

Μιλάμε για μια τραγωδία για την οποία όλοι στην Ελλάδα αισθάνονται τεράστια θλίψη για το θάνατο αυτών των ανθρώπων. Ήταν ένα πλοίο γεμάτο ανθρώπους με ψεύτικες υποσχέσεις για ασφαλές ταξίδι.

Ο κίνδυνος ήταν τεράστιος η μόνη εναλλακτική είναι να σπάσουμε τον κύκλο και να χτυπήσουμε τη ρίζα του προβλήματος με τα πλοία που φεύγουν από την νότια μεσόγειο και ριψοκινδυνεύουν ζωές.

Η ελληνική ακτοφυλακή έχει σώσει χιλιάδες ζωές, αλλά η προτεραιότητα είναι όχι μόνο να προστατεύσουμε τα σύνορα, αλλά και να συνδράμουμε όσους βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το θεωρούμε μεγάλη προτεραιότητα από το 2019 καταφέραμε να μειώσουμε τις ροές κατά 95% η συνεργασία με τις χώρες είναι πολύ σημαντική και χρειαζόμαστε συνεργασία και με τις χώρες της βόρειας Αφρικής.

Είμαστε χαρούμενοι για πρόοδο που έχει σημειωθεί για τη μετανάστευση και άσυλο χρειαζόμαστε λύση ευρωπαϊκή η προστασία των συνόρων είναι μόνο ένα κομμάτι θα πρέπει να μιλήσουμε

για τις επιστροφές και να δείξουμε το δρόμο για όσους χρειάζεται να επιστρέψουν. Ευχαριστώ που κατανοείται τι σημαίνει να βρισκόμαστε στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

«Κανένα παιδί δεν θα πρέπει να πεθαίνει στη θάλασσα. Τα κράτη-μέλη δεν μπορούν από μόνα τους να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις.

Θέλουμε να φθάσουμε σε μια συμφωνία για το μεταναστευτικό πριν τις ευρωεκλογές. Θα είναι ισχυρό πλαίσιο, προστατεύοντας τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Έχοντας κατά νου την πρόσφατη τραγωδία, θα πρέπει να εστιάσουμε στο να αντιμετωπίζουμε τους διακινητές»,

είπε από την πλευρά της η πρόεδρος του του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Παιδική πορνογραφία: 1.874 αρχεία εντόπισαν οι αρχές

achaiavoice

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Προβλήματα λόγω παγετού και κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου

achaiavoice

Λάρισα: «Ξήλωσαν» χρηματοκιβώτιο από το σπίτι επιχειρηματία

achaiavoice

Κρήτη: Συλλήψεις 19 αλλοδαπών που επιχείρησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα στο Ρέθυμνο

achaiavoice

Κορονοϊός: «Σαρώνει» την Κρήτη η νέα παραλλαγή Eris

achaiavoice

Φωτιά στον Real: Βρέθηκαν γκαζάκια – «Υπήρξε παρέμβαση, εμπρησμός» – Καταγγελίες για τρεις εκρήξεις

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα