Τεχνολογία

Βρέθηκε νέο μεγάλο κοίτασμα λιθίου

Βρέθηκε νέο μεγάλο κοίτασμα λιθίου

Το ζήτημα είναι ότι το γεωλογικό απόθεμά τους είναι σχετικά μικρό, ενώ η ύπαρξή τους είναι απαραίτητη και σε άλλους βιομηχανικούς τομείς.

Ως γνωστόν, το «καύσιμο» για την ηλεκτροκίνηση είναι οι σπάνιες γαίες οι οποίες είναι απαραίτητές κυρίως για τις μπαταρίες αλλά και για τους ηλεκτροκινητήρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2023 σε επικαιροποιημένη έρευνα του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, τα μεγαλύτερα αποθέματα λιθίου υπάρχουν στη Χιλή.
Στη δεύτερη θέση είναι η Αυστραλία, στην τρίτη η Αργεντινή στην τέταρτη η Κίνα και στην πέμπτη η ΗΠΑ. Όμως, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι πιθανότατα στο έδαφος της τελευταίας έχει εντοπιστεί ένα νέο κοίτασμα το οποίο είναι πολύ μεγάλο.

Όπως έγινε γνωστό, αυτό εντοπίστηκε στα σύνορα των πολιτειών Όρεγκον και Νεβάδας, στα δυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Πρόκειται για την περιοχή McDermitt στην οποία έχει σχηματιστεί καλντέρα και όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις η ποσότητά του υπολογίζεται στα 120 εκατομμύρια τόνους.

Σύμφωνα με τους ηφαιστειολόγους, εκεί εξερράγη το ηφαίστειο που υπήρχε εκεί πριν από 16 εκατομμύρια χρόνια δημιουργώντας το κοίτασμα. Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων αυτό θα επιτρέψει να καλύψει τη ζήτηση σε λίθιο στην αμερικανική βιομηχανία (και όχι μόνοι) για τις επόμενες δεκαετίες.

Προς το παρόν συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί πόση είναι ακριβώς η ποσότητα του λιθίου και από πότε θα μπορεί να αρχίσει η εξόρυξή του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργασίες στο μεταλλείο θα μπορούν να αρχίσουν εντός του 2026, εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι συμφέρουσα σε αυτό το στάδιο η διαδικασία και από τη στιγμή που δοθούν έγκαιρα οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Σχετικά Άρθρα

Χαμός στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Καλοκαίρι – Ποιες μάρκες προτίμησαν οι Έλληνες;

achaiavoice

Viber: Εγκαινιάζει το ψηφιακό πορτοφόλι παγκοσμίως

achaiavoice

Google: Tιμά με ένα Doodle τους νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη

achaiavoice

Τι χρειάζεται για να φτιάξετε μια ιστοσελίδα

achaiavoice

Instagram και Facebook αφαιρούν αναρτήσεις χαπιών άμβλωσης

achaiavoice

Υποκλοπές στα κινητά με λογισμικό – κατάσκοπο

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα