Υγεία

Βρετανός επιστήμονας προέβλεψε τη μετατροπή του κορoνοϊού σε «κρυολόγημα»

Βρετανός επιστήμονας προέβλεψε τη μετατροπή του κορoνοϊού σε «κρυολόγημα»

Σύμφωνα με τον καθηγητή Paul Hunter, ο SARS-CoV-2 δεν θα πάει πουθενά και, πιθανότατα, όπως και άλλοι κορονοϊοί, θα εκδηλώνεται περίπου μία φορά κάθε πέντε χρόνια
Ο COVID-19 σύντομα θα είναι “μια θεμελιωδώς διαφορετική ασθένεια”, και θα γίνει, όπως και άλλοι κορονοϊοί, μια άλλη αιτία του κοινού κρυολογήματος. Ο Paul Hunter, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Norwich του Πανεπιστημίου East Anglia, γράφει για αυτό στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Spectator.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, ο SARS-CoV-2 δεν θα εξαφανιστεί και, πιθανότατα, όπως και άλλοι κορονοϊοί, θα εκδηλώνεται περίπου μία φορά κάθε πέντε χρόνια. Η χρήση του εμβολίου, σύμφωνα με τον Hunter, θα επιβραδύνει την εξάπλωσή του, αλλά με την πάροδο του χρόνου, ο εμβολιασμός θα προστατεύει λιγότερο από τη μόλυνση, αν και θα δίνεται η δυνατότητα να αποφεύγεται η νοσηλεία και βέβαια ο θάνατος για όσους έχουν μολυνθεί.

Ο ειδικός υπενθύμισε επίσης ότι οι υπόλοιποι κορονοϊοί έχουν εποχιακό χαρακτήρα και, ως επί το πλείστον, φτάνουν στο αποκορύφωμά τους τη χειμερινή περίοδο, και ως εκ τούτου μπορεί να υποτεθεί ότι θα υπάρξει παρόμοια κατάσταση με αυτόν τον ιό. Τα νέα στελέχη του COVID-19, λέει ο γιατρός, είναι γεμάτα προβλήματα, αλλά “υπάρχουν εύλογοι λόγοι να πιστεύουμε” ότι το στέλεχος Delta θα γίνει το “τελευταίο σημείο” του ιού.

Επιπλέον, ο καθηγητής πρότεινε ότι το στέλεχος Delta είναι το πιο ισχυρό, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για την πιθανότητα παρόμοιας αύξησης σε άλλες επιλογές.

Εν κατακλείδι, ο επιστήμονας είπε ότι το χειρότερο κομμάτι της πανδημίας, τουλάχιστον στη Βρετανία, έχει τελειώσει, αλλά η επιτυχία του δευτερογενούς εμβολιασμού είναι ακόμα σημαντική, διότι “αν όλα πάνε καλά, τότε είναι απίθανο να υπάρξουν νέοι μακροπρόθεσμοι περιορισμοί”

Πηγή: Βρετανός επιστήμονας προέβλεψε τη μετατροπή του κορoνοϊού σε «κρυολόγημα»

Σχετικά Άρθρα

ΕΣΥ: Μειώνουν τα τακτικά χειρουργεία λόγω των αναστολών στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς!

achaiavoice

Αυτή η διατροφή τονώνει το ανοσοποιητικό – Ποια τρόφιμα το ενισχύουν και ποια το αποδυναμώνουν;

achaiavoice

Κορονοϊός: Η πανδημία διπλασίασε τους πάσχοντες από κατάθλιψη

achaiavoice

Κ.Φαρσαλινός: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις “το καλύτερο εμβόλιο είναι το ταχύτερο εμβόλιο” – Έγιναν από άσχετους»

achaiavoice

Ο καρκίνος «μαστίζει» τους νέους – Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι

achaiavoice

Α.Λινού: «Να μην εμβολιαστούν με το AstraZeneca οι 30αρηδες» – Τι είπε για τα 9 άτομα στο τραπέζι

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα