Υγεία

Βρετανία: Νέα συσκευή ανιχνεύει τον καρκίνο του δέρματος

Βρετανία: Νέα συσκευή ανιχνεύει τον καρκίνο του δέρματος

Επιστήμονες δημιούργησαν το Skinometer, τον πρώτο σαρωτή στον κόσμο που μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του δέρματος ο οποίος παραμένει αόρατος στο ανθρώπινο μάτι

Στόχος της συσκευής που ανέπτυξαν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ στη Βρετανία, είναι να ανιχνεύει το πόσο έχει εξαπλωθεί ο καρκίνος κάτω από το δέρμα, σύμφωνα με την ερτ.

Ο καθηγητής Τζο Χάρντγουικ, σύμβουλος πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή είναι «συναρπαστική».

«Η εξέλιξη είναι εξαιρετικά σημαντική. Ορισμένοι καρκίνοι του δέρματος βρίσκονται κάτω από το δέρμα και δεν τους βλέπουμε, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιες φορές δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε όλα τα καρκινικά κύτταρα», εξήγησε.

«Ελπίζουμε ότι με αυτή την τεχνολογία θα μπορούμε να είμαστε πιο ακριβείς στο χειρουργείο και να αφαιρούμε όλα τα καρκινικά κύτταρα», πρόσθεσε.

Επί του παρόντος, οι γιατροί λαμβάνουν και εξετάζουν πολλαπλά δείγματα δέρματος κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης για να σιγουρευτούν ότι έχουν αφαιρέσει όλα τα καρκινικά κύτταρα. Με τη χρήση του σαρωτή δέρματος όμως, αυτός ο χρόνος αναμένεται να μειωθεί.

«Συλλέγουμε τα πρώτα δεδομένα στον κόσμο για να δείξουμε ότι η συσκευή λειτουργεί και ότι μπορούμε πραγματικά να επιταχύνουμε τους χρόνους διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου», δήλωσε η Έμα ΜακΦέρσον, επικεφαλής του έργου και καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Γουόρικ.

«Υπάρχουν περίπου 16.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος που διαγιγνώσκονται μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο και αυτό προφανώς επιβαρύνει το σύστημα υγείας (NHS) της χώρας, οπότε αν μπορέσουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, αυτό θα ανακουφίσει πολύ την πίεση και θα μειώσει το κόστος για το NHS», πρόσθεσε.

Η ερευνήτρια ελπίζει ότι το Skinometer θα είναι έτοιμο για χρήση σε νοσοκομεία στα επόμενα πέντε χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί πλαστό rapid test – Δείτε ποιο είναι (φωτο)

achaiavoice

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τον… κίνδυνο από το κλιματιστικό αυτοκινήτου

achaiavoice

Αύξηση των επαναλοιμώξεων με την παραλλαγή Όμικρον

achaiavoice

Θ.Βασιλακόπουλος: “Δεν προστατεύουν οι 2 δόσεις πρέπει να κάνει και την 4η”!!

achaiavoice

Καφές: Έρευνα αναφέρει ότι αυτά τα είδη καφέ μειώνουν τον κίνδυνο για την υγεία μας

achaiavoice

Καρκίνος: «Χαστούκι» στην έρευνα για σπάνιες παθήσεις λόγω…πανδημίας

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα