Κόσμος

Βρετανία: Κοντά σε συμφωνία για τους μισθούς με συνδικάτα υγειονομικών

Βρετανία: Κοντά σε συμφωνία για τους μισθούς με συνδικάτα υγειονομικών

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η συμφωνία θα δώσει τέλος στους μήνες απεργιών των νοσηλευτών και των εργαζομένων στα ασθενοφόρα. Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν από την όποια συμφωνία καλύπτονται και άλλοι εργαζόμενοι του NHS όπως οι εκπαιδευόμενοι γιατροί και οι μαίες, που επίσης είχαν κατέβει σε απεργία.

Το δημοσίευμα έρχεται σε συνέχεια αισιόδοξων δηλώσεων από τον υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ νωρίτερα σήμερα.

Η πρόταση περιλαμβάνει ένα εφάπαξ ποσό για το τρέχον οικονομικό έτος και αναθεωρημένη μισθολογική προσφορά για το 2023-24, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Αργότερα σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί μια προσωρινή συμφωνία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Προς ψήφιση η πρόταση συμφωνίας

Η όποια πρόταση θα πρέπει να πάλι να τεθεί προς ψήφιση μεταξύ των μελών των συνδικάτων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα, ο οποίος έχει δεχθεί πιέσεις λόγω των κινητοποιήσεων από νοσηλευτές, γιατρούς και εργαζομένους στα ασθενοφόρα που ζητούν υψηλότερους μισθούς για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του πληθωρισμού.

Τον Φεβρουάριο, οι νοσηλευτές στην Αγγλία σταμάτησαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για να ξεκινήσουν εντατικές συνομιλίες με την κυβέρνηση, ενώ τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζομένους στα ασθενοφόρα επίσης ανέστειλαν σχεδιαζόμενες απεργίες αφού συμφώνησαν σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Το υπουργείο Υγείας δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα του Reuters για σχόλιο, ενώ συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζόμενους σε διαφορετικούς κλάδους του εθνικού συστήματος υγείας δεν επιβεβαίωσαν τη συμφωνία.

Ο Χαντ, του οποίου η παρουσίαση για τον κρατικό προϋπολογισμό χθες συνέπεσε με την απεργιακή κινητοποίηση μισού εκατομμυρίου Βρετανών, εμφανίστηκε αισιόδοξος νωρίτερα σήμερα όταν ρωτήθηκε εάν επίκειται συμφωνία με το προσωπικό του NHS. «Το ελπίζω…έχουμε συζητήσει με πολύ παραγωγικό τρόπο με τα συνδικάτα και άρα ελπίζω για το καλύτερο», δήλωσε στο BBC.

Σχετικά Άρθρα

Φον ντερ Λάιεν: Η διαφθορά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς

achaiavoice

Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία, Ιρλανδία, καταργούν τις απαγορεύσεις

achaiavoice

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Οι κυρώσεις της Δύσης δεν θα αποκόψουν τη Ρωσία από την τεχνολογία – Γινόμαστε πιο δυνατοί»

achaiavoice

Γαλλία: Νέα εθνική κινητοποίηση αναμένεται – Ο Μακρόν φοβάται μη γίνει…«Μαρία Αντουανέτα»

achaiavoice

Ρωσία: Όλες οι συμφωνίες που υπέγραψαν Β.Πούτιν και Σι Ζινπίνγκ στην Μόσχα με τις οποίες αλλάζουν την παγκόσμια τάξη πραγμάτων

achaiavoice

Ρωσία: Οι 4 όροι που έθεσε ο Β.Πούτιν στον Ε.Μακρόν για να σταματήσει η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα