Οικονομία

Tupperware: Έκλεισε ξαφνικά το εργοστάσιο – Η καταγγελία της ΓΣΕΕ

Tupperware: Έκλεισε ξαφνικά το εργοστάσιο – Η καταγγελία της ΓΣΕΕ

Τη Διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα, καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, αναφέροντας ότι «με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967». Περίπου 150 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωσή της, «με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

»Με αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους, προσθέτει. Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό».

Καταλήγοντας η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι «βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware» και καλεί την εταιρεία να ανακαλέσει την απόφαση.

Σχετικά Άρθρα

Τριπλή παράταση στις προθεσμίες για επίδομα θέρμανσης, μεταβιβάσεις ακινήτων και ρύθμιση χρεών της πανδημίας

achaiavoice

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Πώς θα εξασφαλίσουν υψηλότερη σύνταξη

achaiavoice

ΟΑΕΔ: Μέχρι 30/3 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας με μισθό έως 710 ευρώ το μήνα

achaiavoice

Ελληνικές εξαγωγές: Κοντά στα 31 δισ. ευρώ στο επτάμηνο

achaiavoice

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12,2% έφτασε η ανεργία τον Μάρτιο

achaiavoice

Προς τελική έγκριση η συμφωνία ΔΝΤ – Αργεντινής για το πρόγραμμα των 44 δισ. δολαρίων

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα