Πολιτική

Τσακαλώτος στην ΕΡΤ: Θα ξανακυβερνούσαμε με τον Βαρουφάκη – Η απλή αναλογική επιτάσσει να τα βρούμε

Τσακαλώτος στην ΕΡΤ: Θα ξανακυβερνούσαμε με τον Βαρουφάκη – Η απλή αναλογική επιτάσσει να τα βρούμε

Ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη άφησε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «στο Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως είπε, όταν ψηφίζει απλή αναλογική πρέπει να είσαι έτοιμος να τα βρεις με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν.

Άλλωστε – όπως είπε – η πρόταση 5 σημείων του Τσίπρα σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Βαρουφάκη εκεί αποσκοπεί.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσκαλώτος είπε:

«Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015.

Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου, ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική,

η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή, αντιθέτως να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο έκανε πρόταση 5 σημείων προς το ΠΑΣΟΚ,

το ΚΚΕ και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, να υπάρχει μια ριζοσπαστική, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει αυτή την ελπίδα».

Σε ερώτηση για το αν θα καταργηθεί η Ομπρέλα επειδή ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει σε συνέντευξη του να αυτοκαταργηθούν οι τάσειςαπάντησε πως «η Ομπρέλα είναι παράδειγμα ιδεολογικού ρεύματος.

Με συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος που δεν πέρασαν. Οι εσωκομματικές διαδικασίες έχουν πολλές πλευρές. Είχαν πως θα είναι το κόμμα, όπου εκεί κρατάμε τις αντιρρήσεις μας και ελπίζουμε ότι θα δουλέψει όμως το σχέδιο.

Τα πρώτα σήματα είναι θετικά. Θα δούμε αν θα λειτουργεί και όσο δημοκρατικά και όσο συλλογικά και με όση λογοδοσία θέλουμε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Υπάρχει και ένα πρόγραμμα, μια πολιτική απόφαση, μια στρατηγική. Η Ομπρέλα σε πολλά από αυτά είναι με την πλειοψηφία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρει πως «αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει όσα μπορούμε. Δηλαδή θεωρώ ότι υπάρχει μια μεγάλη φθορά της κυβέρνησης και ακόμα δεν έχουμε εισπράξει όσα θα ήθελα, με θετική ψήφο.

Νομίζω ότι αυτό είναι το πεδίο που με καινούρια δομή, με καινούρια οργάνωση μπορούμε να μετατρέψουμε μια ελπίδα σε θετική ψήφο».

Ερωτηθείς τέλος για το αν υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ με την αστική ταυτότητα, αν θεωρείται μειονέκτημα να είναι κανείς αστός, δεδομένων των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η αναφορά του κ. Τσακαλώτου στην αστική αυτοπεποίθηση απάντησε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι κανείς αστός, στην αστική του προέλευση.

Υπάρχουν προβλήματα σε δύο πτυχές. Η μία είναι να έχεις αστική προέλευση και να κοροϊδεύεις τον κόσμο ότι είσαι με τον λαό και να λες πχ ότι εγώ έχω πιτσαρία, γιατί είναι υποκρισία.

Η δεύτερη είναι να έχεις αστική καταγωγή και να υποστηρίζεις τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Σε αυτά τα δύο, προφανώς υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Σχετικά Άρθρα

Τι καταγγέλλουν οι γιατροί Λέρου, Πάτμου και Λειψών για τον υπουργό Κικίλια;

achaiavoice

Σχολεία: Πιο πιθανό να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου – Τι θα ισχύσει με τις μάσκες

achaiavoice

Παντρεύτηκαν η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνως Μάτσας στις Σπέτσες

achaiavoice

Κακοκαιρία Ιανός: Ο Πρωθυπουργός στέλνει υπουργικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές

achaiavoice

«Βόθρος» από Α.Πελώνη: «Οι Έλληνες ψηφίζουν με τον ίδιο τρόπο που πηγαίνουν στα… “μπουρδέλα”» – Απίστευτες αναρτήσεις

achaiavoice

Βουλή: Προς έγκριση το τελικό πόρισμα «κατά πλειοψηφία» για την υπόθεση Παππά

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα