Πολιτική

Τσακαλώτος: Επιμένω ότι το κόμμα μας πρέπει να έχει ισχυρή ταυτότητα

Τσακαλώτος: Επιμένω ότι το κόμμα μας πρέπει να έχει ισχυρή ταυτότητα

«H αντιστροφή του κλίματος δεν θα γίνει με κινήσεις εντυπωσιασμού, ούτε με ευχές. Θέλει μακροπρόθεσμο σχέδιο, πολιτική ετοιμότητα και κυρίως ανταγωνιστική πολιτική απέναντι στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με αφορμή συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», «επιμένω ότι το κόμμα μας πρέπει να έχει ισχυρή ταυτότητα, με βάση την οποία μπορεί να απευθύνεται σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Συγχρόνως είναι αναγκαίο η προγραμματική εμβάθυνσή μας να εμπεριέχει και προτεραιότητες. Ακόμα πιο αναγκαίο είναι να πείσεις τον κόσμο για τη λογική αυτών των προτεραιοτήτων» τονίζει ο κ. Τσακαλώτος.

«H αντιστροφή του κλίματος δεν θα γίνει με κινήσεις εντυπωσιασμού, ούτε με ευχές. Θέλει μακροπρόθεσμο σχέδιο, πολιτική ετοιμότητα και κυρίως ανταγωνιστική πολιτική απέναντι στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι καιροί δεν περιμένουν» επισημαίνει ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και προσθέτει πως «η Αριστερά έχει αναλύσεις, αξίες και προτάσεις για την κοινωνία. Συγχρόνως δουλεύει και με το εναλλακτικό παράδειγμα».

«Αν ο κυρίαρχος λόγος προτάσσει το αρχηγικό μοντέλο, δεν είναι δυνατόν εσύ να στηρίζεις τον σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, μια πιο συλλογική και συνεργατική κοινωνία, και το ίδιο σου το κόμμα να μη στηρίζεται σε αυτές τις αρχές. Με λίγα λόγια τα κόμματα της Αριστεράς έχουν και έναν εκπαιδευτικό ρόλο, έμπρακτα, όχι μόνο διακηρυκτικά –κατά κάποιο τρόπο το μέσον είναι και το μήνυμα», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

Σχετικά Άρθρα

Άμεσες προσλήψεις 500 νέων Πυροσβεστών ανακοίνωσε ο Κικίλιας

achaiavoice

Μήνυση Βελόπουλου κατά Μυλώνακη – Πήγαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του για να τον συλλάβουν

achaiavoice

Σχοινάς: Ιστορική η συμφωνία για το μεταναστευτικό – Οι χώρες θα έχουν ασφαλή σύνορα

achaiavoice

Η κοινωνική πολιτική του Κυρ. Μητσοτάκη: Κοινωνική μέριμνα στην πράξη

achaiavoice

Καθηγητής Συρίγος: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει έναν Ελληνοτουρκικό πόλεμο- Τρεις βασικοί λόγοι … (Βίντεο)

achaiavoice

Βίτσας για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μετρήσαμε την επίδραση του εγκλεισμού στην κοινωνία λόγω covid

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα