Οικονομία

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο ΕΦΚΑ θα εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τους επιβάτες και τους συγγενείς τους

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο ΕΦΚΑ θα εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τους επιβάτες και τους συγγενείς τους

Σε κάθε περίπτωση, η γενική διεύθυνση Παροχών και Υγείας όπως και κάθε άλλη υπηρεσία του φορέα, θα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση, τόσο των θυμάτων και των συγγενών αυτών, όσο και των τοπικών διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ έδωσε εντολή σε όλες τις υπηρεσίες του φορέα να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους επιβάτες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους α’ και β’ βαθμού, στο πλαίσιο της αυτονόητης συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς αυτούς.

Συγκεκριμένα, για θέματα που αφορούν αρμοδιότητες της γενικής διεύθυνσης Παροχών και Υγείας του ΕΦΚΑ, εφαρμόζονται τα εξής για τους επιβάτες των Τεμπών:

Διεκπεραιώνονται κατά προτεραιότητα, νέα ή εκκρεμή αιτήματά τους για χορήγηση παροχών (επιδόματα ασθένειας, μητρότητας, έξοδα κηδείας) από τα αρμόδια τμήματα των τοπικών διευθύνσεων κατοικίας και ολοκληρώνονται άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση η πληρωμή των αιτούμενων παροχών.
Διεκπεραιώνονται κατά προτεραιότητα τα νέα ή εκκρεμή αιτήματα για ΚΕΠΑ από τις αρμόδιες Γραμματείες ΚΕΠΑ των τοπικών διευθύνσεων και προωθούνται άμεσα στη διεύθυνση Ιατρικής Αξιολόγησης της ΓΔΠΥ.
Μειώνονται στο ελάχιστο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες καθώς, σε ό,τι αφορά στα δικαιολογητικά, απαιτείται μόνον οιοδήποτε έγγραφο, από το οποίο προκύπτει ότι πρόκειται για δικαιούχο της ανωτέρω κατηγορίας. Εν προκειμένω, αρκεί ακόμη και η υποβολή σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης (ΥΔ).
Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, η γενική διεύθυνση Παροχών και Υγείας όπως και κάθε άλλη υπηρεσία του φορέα, θα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση, τόσο των θυμάτων και των συγγενών αυτών, όσο και των τοπικών διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην άμεση εξυπηρέτηση και έγκυρη ενημέρωση των δικαιούχων.

Σχετικά Άρθρα

Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την επιδότηση δόσης σε 30.000 ευάλωτους δανειολήπτες

achaiavoice

Wall Street: Βουτιά άνω του 4% για Nasdaq – Απώλειες 650 μονάδων για Dow Jones

achaiavoice

Από τον Μάρτιο η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

achaiavoice

Οικονομία: Δώρο 5,4 δισ. ευρώ εάν η Ελλάδα περάσει την αξιολόγηση

achaiavoice

ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό το ισοζύγιο της απασχόλησης στο δεκάμηνο του 2022

achaiavoice

Σταϊκούρας: Οι ανακοινώσεις για το επίδομα σε συνταξιούχους – 7 νέες παρεμβάσεις

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα