Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Διακομματική λαμογιά των σιδηροδρομικών Θεσσαλίας – Προσλήψεις με μπλοκάκι

Τραγωδία στα Τέμπη: Διακομματική λαμογιά των σιδηροδρομικών Θεσσαλίας – Προσλήψεις με μπλοκάκι

Είναι ως φαίνεται διαχρονική και διακομματική η παθογένεια του ρουσφετιού και της αμοιβαίας «διευκόλυνσης» των ημετέρων στον Θεσσαλικό κάμπο και βεβαίως όχι μόνον.

Εξηγούμεθα. Το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» αποκάλυψε άλλη μία πτυχή που κρυβόταν επιμελώς πίσω από την δραστηριότητα των υπευθύνων του ΟΣΕ στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.

Ως γνωστόν την Πέμπτη 9 Μαρτίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα, Δημήτρη Νικολάου. Πρόκειται για κακούργημα που επισείει ποινή από 10 χρόνια κάθειρξη έως και ισόβια.

Ο Διευθυντής της Κλινικής Βόλου και συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία, Νικόλαος Χαυτούρας

Ο Διευθυντής της Κλινικής Βόλου και συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία, Νικόλαος Χαυτούρας

Είναι επίσης γνωστό, πως ο Δημήτρης Νικολάου αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της καταστροφής στα Τέμπη, ζήτησε και έλαβε προφορικά και με παράνομες διαδικασίες αναρρωτική άδεια ενός μηνός από την Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Την ενέκρινε και έδωσε εντολή να του παρασχεθεί η άδεια χωρίς να εξετασθεί ο Διευθυντής της Κλινικής, Νικόλαος Χαυτούρας, γνωστός και δραστήριος συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία.

Το ΠΑΣΟΚ τον εξοστράκισε αμέσως από τα ψηφοδέλτια του στις επερχόμενες εκλογές. Δεν θα μπορούσε και να ενεργήσει διαφορετικά άλλωστε. Ο Διευθυντής νευροχειρουργός και συνδικαλιστής τέθηκε σε αργία μέχρι νεωτέρας.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι ότι η σχέση του Επιθεωρητή του ΟΣΕ Δημήτρη Νικολάου με τον Νικόλαο Χαυτούρα είναι και κομματική – συνδικαλιστική.

Συνδικαλιστής στην κλαδική σιδηροδρομικών ο ένας, συνδικαλιστής στην κλαδική των γιατρών ο άλλος (Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας). Και οι δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Τι προκύπτει λοιπόν από το ρεπορτάζ. Ο Δημήτρης Νικολάου, Επιθεωρητής του ΟΣΕ είχε αναλάβει να υλοποιήσει και να διακινήσει τις προσλήψεις με μπλοκάκι στις οποίες είχε προβεί ο ΟΣΕ για να καλύψει κάποια κενά.

Μεταξύ αυτών και κάποια κενά στους σταθμάρχες. Προσοχή. Σταθμάρχες με μπλοκάκι.

Για να ξεκαθαρίσουμε. Σε αυτές τις προσλήψεις (οι περίφημες 217 κατά τον Υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη) δεν συμπεριλαμβάνονται εκείνες που αφορούσαν και τον Σταθμάρχη Λάρισας, τον Βασίλη Σαμαρά. Εκείνες πραγματοποιήθηκαν με άλλες διαδικασίες.

Επανερχόμαστε λοιπόν. Τις προσλήψεις του ΟΣΕ με μπλοκάκι που αφορούσαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε «εργολαβικά» ο Επιθεωρητής. Η ηγεσία του ΟΣΕ η οποία τοποθετήθηκε από την Νέα Δημοκρατία ανέθεσε σε ένα συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να «διευθετήσει» τις προσλήψεις με μπλοκάκι στον θεσσαλικό κάμπο.

Κάποια στιγμή οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλία έλαβαν πολιτική εντολή να «κανονίσουν» τις μεταθέσεις, τις μετακινήσεις και τις τοποθετήσεις του Βασίλη Σαμαρά σε σιδηροδρομικούς σταθμούς γύρω από την Λάρισα

(Καλαμπάκα, Νέοι Πόροι κ.λπ. που βρίσκονται κοντά στην κατοικία του αλίμονο) έως ότου έγινε το μοιραίο λάθος και τοποθετήθηκε σε βάρδια μόνος του στη Λάρισα. Υπό τις συνθήκες αυτές το να γίνει το μοιραίο λάθος ήταν ζήτημα χρόνου.

Λογικό συμπέρασμα λοιπόν. Σε έναν απόλυτα διεφθαρμένο κρατικό οργανισμό, την ΔΕΚΟ του ΟΣΕ, το αποτελεσματικό «εργαλείο» που είναι οι προσλήψεις,

το χειρίζονται οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές με κάποιους ισχυρούς συνδικαλιστές της Αντιπολίτευσης που έχουν ενσωματωθεί πια στον μηχανισμό του Βαθέος Κράτους της διαχρονικής διαφθοράς.

Ο εν λόγω επιθεωρητής φέρεται να διαχειρίστηκε αρκετές προσλήψεις. Αλήθεια, που έχουν τοποθετηθεί αυτοί οι υπάλληλοι με μπλοκάκι και με ποια κριτήρια άραγε;

Εκτελούν καθήκοντα που έχουν σχέση με την ασφάλεια των επιβατών;

από το Zougla.gr

Σχετικά Άρθρα

Ψυχολόγος για υπόθεση Πάτρας: Συνέβαιναν πολλά σοκαριστικά πράγματα σε αυτή την οικογένεια

achaiavoice

Κρήτη: Ένα αγοράκι είναι το πρώτο μωρό που γεννήθηκε 1 λεπτό μετά την αλλαγή του νέου χρόνου 2023

achaiavoice

Κιβωτός του Κόσμου: «Αποθήκη» μαύρου χρήματος οι θυρίδες της πρεσβυτέρας

achaiavoice

Race for the cure: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

achaiavoice

Κορωνοϊός: 15.557 νέα κρούσματα, 531 Αχαΐα, 284 Αιτ/νια, 146 Ηλεία – 57 θάνατοι και 399 διασωληνωμένοι

achaiavoice

Έκτακτο: Η Ελλάδα απελαύνει δώδεκα Ρώσους διπλωμάτες

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα