Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογούνται ο επιθεωρητής και οι άλλοι δύο σταθμάρχες – Οι βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογούνται ο επιθεωρητής και οι άλλοι δύο σταθμάρχες – Οι βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Την  Παρασκευή θα βρεθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι διώκονται ποινικά με τις ίδιες βαρύτατες κατηγορίες με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη για την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα ο επιθεωρητής Λάρισας που τοποθέτησε στις νυχτερινές βάρδιες τον άπειρο 59χρονο σταθμάρχη, αλλά και οι συνάδελφοί του στην επίμαχη βάρδια, οι οποίοι φαίνεται πως εγκατέλειψαν νωρίτερα το πόστο τους.

Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας και οι δύο σταθμάρχες κατηγορούνται για:

  • Διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών
  • Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή
  • Σωματικές βλάβες

Πάντως το αδίκημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών είναι το βαρύτερο και τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια ως ισόβια.

 

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν και να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους, ενώ μετά την απολογία τους ο εφέτης ειδικός ανακριτής και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Στο στόχαστρο το σβήσιμο με μπλάνκο

Μάλιστα στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκεται ήδη το βιβλίο παράδοσης παραλαβής που έχουν οι σταθμάρχες όταν ολοκληρώνουν τη βάρδια τους,

καθώς όπως κατήγγειλε ο 59χρονος υπάρχει σβήσιμο με μπλάνκο, ενώ όπως ανέφερε παρόλο που οι συνάδελφοί του έπρεπε να φύγουν στις 23:00, εκείνοι αποχώρησαν νωρίτερα και τον άφησαν μόνο του.

«Ο κάθε σταθμάρχης μετά τη βάρδια του παραδίδει και παραλαμβάνει ο νέος και αυτή η παράδοση – παραλαβή εντυπώνεται εγγράφως στο αντίστοιχο βιβλίο και καταγράφεται η ώρα έναρξης και λήξης της προηγούμενης βάρδιας.

Μετά το συμβάν η ώρα παράδοσης παραλαβής διορθώθηκε με μπλάνκο στο βιβλίο παράδοσης παραλαβής που τηρείται στο γραφείο του σταθμάρχη», ανέφερε αρχικά.

«Δεν θυμάμαι ποια είναι η πραγματική ώρα που υπογράψαμε ότι παρέλαβα. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται πάντα ανοιχτό στο γραφείο του σταθμάρχη, τοποθετημένο σε ένα ράφι και διαπίστωσα μετά το συμβάν ότι ήταν διορθωμένη η ώρα.

Η πραγματική ώρα αναχώρησης του παλιού σταθμάρχη είναι περί τις 22:20 και του νέου 22:10», συμπλήρωσε ο προφυλακισμένος σταθμάρχης.

Στο έγγραφο η ώρα παράδοσης είναι 22:30 και είναι υπογραμμισμένη ενώ θα έπρεπε να είναι 23:00.

Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται ήδη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αθήνας, προκειμένου να εξεταστεί από ειδικό γραφολόγο αλλά και γενετιστή ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιος και ποιος προσπάθησε να αλλοιώσει στοιχεία.

από το in.gr

Σχετικά Άρθρα

GNTM: Ο χορός της Βίκυς Καγιά, με την Μαίρη Βιτινάρος, στη Μύκονο – Δείτε βίντεο

achaiavoice

Πάτρα: Ποιον δείχνει ως «υπεύθυνο» ο πρώην διευθυντής της Ασφάλειας X.Ρουγκάλας

achaiavoice

Λάρισα: Συνελήφθη 59χρονη για απάτες – Απέσπασε 9.750 ευρώ

achaiavoice

Λάρισα: Μήνυσε τον σύζυγό της για ξυλοδαρμό

achaiavoice

Πώς ανοίγουν τα σχολεία την Δευτέρα 12/9 – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

achaiavoice

Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα: 81 παραβιάσεις στο Αιγαίο

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα