Taste It

Τούρτα με ζαχαρούχο καραμέλα

Τούρτα με ζαχαρούχο καραμέλα

Υλικά

παντεσπάνι

6 αυγά

6 κ.σ. ζάχαρη

6 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

4 κ.σ. κακάο

4 κ.σ. ηλιέλαιο

1 φακελάκι baking powder

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι

250 γρ ζάχαρη

200 ml νερό

Λίγο χυμό πορτοκάλι

Κρέμα

Μία φυτική κρέμα μεγάλη

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμέλα

Γλάσο σοκολάτας

200 gr κουβερτούρα

100 ml κρέμα γάλακτος

Μια κ.σ. μαργαρίνη

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε αυγά μαζί με ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι , το κακάο και  το μπέικιν. Στο τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

2. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε λαδωμένο ταψί (23Χ32)στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

3. Βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά και το περιχύνουμε το κρύο παντεσπάνι.

4. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το μισό ζαχαρούχο(καραμέλα)

5. Ρίχνουμε τη κρέμα πάνω από το παντεσπάνι

6. Για το γλάσο βάζουμε σε μπωλ τα υλικά κλείνουμε με μεμβράνη, τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων  για δυο λεπτά. Το βγάζουμε ανακατεύουμε και το ρίχνουμε αφού κρυώσει πάνω από τη κρέμα

7.  Αν θέλουμε διακοσμούμε στο τέλος με το μισό ζαχαρούχο καραμέλα που μας εχει μείνει από την κρέμα.

Σχετικά Άρθρα

Μπουγιουρντί στην Λαδόκολλα!

achaiavoice

Σπιτικό παγωτό στρατσιατέλα με λίγα υλικά

achaiavoice

Κυριακή των Βαΐων: Γνωρίζετε γιατί τρώμε ψάρι;

achaiavoice

Παγωτό ξυλάκι με 4 υλικά (BINTEO)

achaiavoice

Τέλειο παγωτό παστέλι

achaiavoice

Δροσερή Τούρτα με Φρουτένια Γεύση

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα