Κόσμος

«To BHMA» «αποκαλύπτει» τι συζήτησαν Σουρανή-Καλίν – Τα ονομάζει «Πρωτόκολλα του Βερολίνου»

«To BHMA» «αποκαλύπτει» τι συζήτησαν Σουρανή-Καλίν – Τα ονομάζει «Πρωτόκολλα του Βερολίνου»

Το Βήμα της Κυριακής αποκαλύπτει τα λεγόμενα «Πρωτόκολλα του Βερολίνου» και πληροφορίες για τις συνομιλίες με πρωτοβουλία της γερμανικής προεδρίας, όπου επιχειρήθηκε Αθήνα και Άγκυρα να φτάσουν κοντά στην επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών, που όμως ναυάγησαν με ευθύνη της Τουρκίας.

Το πρώτο πρωτόκολλο του περασμένου Ιουλίου (13/7/2020) όριζε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες θα είχαν αντικείμενο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο όρος όμως ότι οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια των συνομιλιών θα απείχαν από οποιαδήποτε δραστηριότητα στο πεδίο των υδρογονανθράκων στις επίμαχες περιοχές, έκανε την Άγκυρα να τορπιλίσει την προσπάθεια και να ακολουθήσει η ένταση και η προκλήσεις των NAVTEX.

Η δεύτερη προσπάθεια τον Σεπτέμβριο (18/9/2020) για συμφωνία γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης των εκπροσώπων Γερμανίας, Ελλάδας και Τουρκίας, Χέκερ, Σουρανή, Καλίν, από την οποία προέκυψε το δεύτερο πρωτόκολλο του Βερολίνου και αναφέρει ότι Ελλάδα και Τουρκία δεσμεύονται για την ειρηνική επίλυση των διαφορών τους με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Καθοριστικό σημείο εκείνο που αναφέρει ότι Αθήνα και Άγκυρα θα εργαστούν για τη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος ώστε να πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι πολιτικές διαβουλεύσεις έως το τέλος του έτους.

 

Πηγή: «To BHMA» «αποκαλύπτει» τι συζήτησαν Σουρανή-Καλίν – Τα ονομάζει «Πρωτόκολλα του Βερολίνου»

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές στα Σκόπια: Ζάεφ 36,78% Μίτσκοσκι 35,75%, στο 65% της καταμέτρησης στις 01:10 σήμερα

achaiavoice

Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας Martin Haditsh, Καθηγητές Ιατρικής και πολλοί γιατροί λένε “STOP ! στον τρόμο, στην τρέλα, στη χειραγώγηση, στη δικτατορία, σε μάσκες και ψέματα!

achaiavoice

Αλβανία: Βανδαλισμός στο Νυμφαίο της αρχαιοελληνικής Απολλωνίας

achaiavoice

Η Ρωσία »στραγγαλίζει» την Τουρκία – »«Ναι» σε μια νέα κυβέρνηση στη Λιβύη»!

achaiavoice

Η Προσχεδιασμένη Πανδημία και οι Αυτουργοί της (ΒΙΝΤΕΟ)

achaiavoice

Σκόπια: Ο Ζάεφ έλαβε την εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα