Τεχνολογία

Το 20% των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επέστρεφε στα κανονικά

Το 20% των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επέστρεφε στα κανονικά

Από την έρευνα προκύπτει ότι η τάση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στις κακές υποδομές για δημόσια φόρτισης, ακόμα και στην Καλιφόρνια που θεωρείται η πιο φιλική Πολιτεία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλες τις ΗΠΑ αλλά και στον κόσμο.

Η έρευνα εκτείνεται μέσα σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από το 2012 έως το 2018. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματά της, το 20% των ιδιοκτητών plug-in υβριδικών και το 18% των ΒEV δεν επιθυμούν να συνεχίσουν με την ηλεκτροκίνηση.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι η δυσαρέσκεια με την άνεση της φόρτισης είναι ο σημαντικότερος λόγος, ενώ ακολουθούν και οι δυσκολίες που προκύπτουν για την οικιακή φόρτιση στις ΗΠΑ.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά σχετικά με τις υποδομές στην χώρα. Ενώ δεν τελικά δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία πόσο καλά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αν η ταλαιπωρία της φόρτισης οδηγήσει και πάλι πίσω στις κλασικές λύσεις τους πελάτες τους.

Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η έρευνα αφορά μία περίοδο όπου όντως υπήρχε θέμα με τις υποδομές. Όμως αυτό αλλάζει με γοργούς ρυθμούς στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Για τις υπόλοιπες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καλό θα ήταν να δοθεί μεγαλύτερη σημασία σ’ αυτόν τον τομέα αν θέλουμε να έχουμε μία καλή αποδοχή των ηλεκτρικών μοντέλων από ένα πιο ευρύ κοινό.

Πηγή: Το 20% των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επέστρεφε στα κανονικά

Σχετικά Άρθρα

4 σημεία για να πείτε μια ιστορία που θα αυξήσει τις πωλήσεις της επιχείρησης σας

achaiavoice

Κυβερνοεπίθεση: Πώς γίνεται, πώς εκδηλώνεται και πώς εντοπίζεται

achaiavoice

ΗΠΑ: Σκέψεις για «μαύρο» στα κινεζικά social media, ξεκινώντας από το TikTok

achaiavoice

Facebook: Πλατφόρμα συγγραφέων ξεκινάει ο βασιλιάς των social media

achaiavoice

Το Twitter “φιμώνει” λογαριασμούς για τα εμβόλια κορονοϊού

achaiavoice

Έλον Μασκ: Στα σκαριά εστιατόριο με φορτιστές και κινηματογραφικές οθόνες

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα