Αχαΐα

Τις άδειες κινηματογράφησης στην Ακρόπολη ζητά η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου

Τις άδειες κινηματογράφησης στην Ακρόπολη ζητά η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου

Σε δήλωσή της η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με τη φωτογραφία της χιονισμένης Ακρόπολης που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αναφέρει:

“Από την εντυπωσιακή φωτογραφία της χιονισμένης Ακρόπολης, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τη λεζάντα: “Νωρίς το πρωί γύρισμα μέσα στα χιόνια για την επερχόμενη ταινία που ανέθεσε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση’’ μαθαίνουμε πως στην Ακρόπολη γίνονται γυρίσματα για μια ταινία που έχει αναθέσει το Ίδρυμα Ωνάση στην εταιρεία Αlaska films. H δημοσίευση της φωτογραφίας αρχικά από το Ίδρυμα Ωνάση, κατόπιν από το site του ΥΠΠΟ και μετά από το site της εταιρείας που κάνει τα γυρίσματα της ταινίας, εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Δεδομένου ότι η κινηματογράφηση μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως η Ακρόπολη γίνεται με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεσα να απαντήσει και να δημοσιοποιήσει όλες τις διαδικασίες και αδειοδοτήσεις για τη συγκεκριμένη κινηματογράφηση. Όπως οφείλει άμεσα να απαντήσει πόσο αποτιμά, με την πρόβλεψη για την καταβολή αντίστοιχου αντιτίμου, το προνόμιο του Ιδρύματος Ωνάση και της εταιρείας που κάνει τα γυρίσματα να προσθέσουν στο brand name και στην επικοινωνιακή στρατηγική τους την εικόνας της Ακρόπολης, οικουμενικού μνημείου με ανεκτίμητο συμβολικό κεφάλαιο για τη χώρα.

Επειδή η κυρία Μενδώνη μας έχει συνηθίσει να αποφασίζει χωρίς να λογοδοτεί, να παρακάμπτει θεσμοθετημένες διαδικασίες, καλό είναι μας δημοσιοποιήσει με διαφάνεια τι συμβαίνει και να μας καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται για άλλη μία από τις γνωστές αυθαιρεσίες με τις οποίες έχει συνδέσει το όνομα της στο ΥΠΠΟ. Αν όχι, τότε θα έχουμε και εμείς κάθε δικαίωμα να πούμε ότι η Κυρία Μενδώνη για άλλη μια φορά, αυτοκρατορικά, αποφάσισε.”

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: “Έκρηξη” μαθητών – Τέσσερις καταλήψεις σε σχολεία της Πάτρας για τις μάσκες! Οι μαθητές κλείδωσαν έξω τους καθηγητές

newsroom

Πάτρα: Μεγάλα πρόστιμα σε γυμναστήριο που ήταν ανοικτό εν μέσω πανδημίας

newsroom

ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

newsroom

Θεοδωρικάκος από την Πάτρα: “Θα βελτιώσουμε τη ποιότητα ζωής των πολιτών”

newsroom

Πάτρα: Από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη και μετά τα εμβόλια της γρίπης στα φαρμακεία

newsroom

Νοσοκομείο Ρίου: Τέρμα οι ανεξέλεγκτες επισκέψεις

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα