Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα λύματα

Θεσσαλονίκη: Αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα λύματα

Ήπια αλλά σταθερά αυξητική καταγράφεται η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στη Θεσσαλονίκη και στις νεότερες -από την αρχή της εβδομάδας- μετρήσεις για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Το ιικό φορτίο απεικονίζεται στις μετρήσεις από την αρχή του Οκτωβρίου γύρω από την υψηλότερη τιμή του τελευταίου τριμήνου.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 11/10 και της Τρίτης 12/10 είναι:

-Οριακά αυξημένη (+17%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων του Σαββάτου 09/10 και της Κυριακής 10/10.

-Οριακά αυξημένη (+14%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 04/10 και Τρίτης 05/10.

Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορονοϊού στα αστικά απόβλητα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού, με βάση 24 περιβαλλοντικούς παράγοντες, που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Πηγή: Θεσσαλονίκη: Αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα λύματα

Σχετικά Άρθρα

Επιτυχείς οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής-Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κω

achaiavoice

Ρόδος: Αναζωπυρώσεις της φωτιάς – Εκκενώθηκε το χωριό Μαριτσά

achaiavoice

Για 21.100 ευρώ ενοικιάζουν την Ακρόπολη στην Dior! -Επίσης το Ηρωδιο, την Αγορά,το Σουνιο, και την Νεμέα – Εξευτελισμός για την Ελλάδα…

achaiavoice

Συλλέγουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

achaiavoice

Εμβολιασμός : Τα 8 «καμπανάκια» για τη θρόμβωση

achaiavoice

Τρέλα: Απαγορεύουν την μουσική στην εστίαση γιατί μεταδίδει τον… ιό!!

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα