Τεχνολογία

Τέλος τα «likes» στο Facebook – Έρχονται ριζικές αλλαγές τις επόμενες εβδομάδες

Τέλος τα «likes» στο Facebook – Έρχονται ριζικές αλλαγές τις επόμενες εβδομάδες

Τέρμα τα likes στις σελίδες του Facebook. Κριτήριο για το πόσο δημοφιλής είναι μία σελίδα στην πλατφόρμα θα είναι πόσοι χρήστες την ακολουθούν. Τι αλλαγές θα έρθουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Facebook ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι προχωρά σε ριζικό επανασχεδιασμό των Pages, ο οποίος περιλαμβάνει και ορισμένες δραστικές αλλαγές που αφορούν τόσο τους διαχειριστές τους, όσο και τους χρήστες που έχουν δώσει το Like τους ή τις ακολουθούν.

Η σημαντικότερη αλλαγή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Techgear.gr, αφορά το “κυνήγι των Likes”, καθώς αφαιρείται ο αριθμός τους από τη Facebook Page και έρχεται στο επίκεντρο αυτός των Followers. Αυτό σημαίνει ότι η ισχύς της Page θα προσμετράται πλέον με το σωστό κριτήριο, δηλαδή αυτό των χρηστών που πραγματικά ακολουθούν και δέχονται ενημερώσεις από τη συγκεκριμένη Page.

Μια άλλη σημαντική εξέλιξη είναι αυτή της ενσωμάτωσης ξεχωριστού News Feed για Pages, που σημαίνει ότι θα μπορείς να συμμετέχεις σε συζητήσεις, να αντιδράς σε αναρτήσεις, να ακολουθείς άλλες Pages, να συμμετέχεις σε Groups και να αλληλεπιδράς με άλλους χρήστες ως Page και όχι απλά ως ένας χρήστης του Facebook.

Η μετάβαση από το προσωπικό προφίλ σε αυτό της Page θα γίνεται ταχύτατα για τους διαχειριστές, οι οποίοι θα μπορούν να μοιράζουν πιο ξεκάθαρους ρόλους σε άλλους χρήστες (π.χ. ένας να διαχειρίζεται μόνο τις διαφημίσεις ή το περιεχόμενο) και να παρακολουθούν πιο εύκολα τις αλληλεπιδράσεις των followers που ενδεχομένως παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας τους.

Σε ό,τι αφορά τους χρήστες που ακολουθούν τις Pages, μόλις ολοκληρωθεί ο επανασχεδιασμός θα μπορούν να βλέπουν πιο εύκολα τις πληροφορίες, τις αναρτήσεις και άλλες λεπτομέρειες που αφορούν τη συγκεκριμένη Page και να ακολουθούν νέες Pages απευθείας από το σύστημα σχολιασμού.

Οι νέες Facebook Pages έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται για κάποιες επιχειρήσεις και δημόσια πρόσωπα, αλλά το γενικότερο λανσάρισμα θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: Τέλος τα «likes» στο Facebook – Έρχονται ριζικές αλλαγές τις επόμενες εβδομάδες

Σχετικά Άρθρα

Ξεμένεις από MB στο κινητό; Ποιοι είναι οι συνήθεις ύποπτοι

achaiavoice

Υπερσύγχρονο αεροσκάφος υπόσχεται να κάνει την πτήση Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες

achaiavoice

Έλον Μασκ: Η τεχνητή… λογοτεχνική νοημοσύνη ξεκίνησε το γράψιμο

achaiavoice

Ο πιο δυνατός υπολογιστής που πωλείται 67 ευρώ (βίντεο)

achaiavoice

Ιταλία: Στην τσιμπίδα των αρχών, Apple, Dropbox και Google

achaiavoice

Google maps: Οι «άγνωστες» λειτουργίες που θα σας «λύσουν» τα χέρια

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα