Τεχνολογία

Τελικά μπορεί το 5G να απειλήσει τα αεροσκάφη; Νέες δηλώσεις προκαλούν ανησυχία

Τελικά μπορεί το 5G να απειλήσει τα αεροσκάφη; Νέες δηλώσεις προκαλούν ανησυχία

Σύμφωνα με το Reuters οι επικεφαλής των μεγαλύτερων αμερικανικών αερομεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων προειδοποίησαν σήμερα για μια επικείμενη “καταστροφική” αεροπορική κρίση την Τετάρτη
Γράφαμε προ ημερών πως οι επιχειρήσεις ελικοπτέρων, drones & πυραύλων μπορεί να επηρεαστούν από το 5G

Τώρα έρχονται και τα χειρότερα…

Σύμφωνα με το Reuters οι επικεφαλής των μεγαλύτερων αμερικανικών αερομεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων προειδοποίησαν σήμερα για μια επικείμενη “καταστροφική” αεροπορική κρίση την Τετάρτη, όταν η AT&T και η Verizon πρόκειται να αναπτύξουν τη νέα υπηρεσία 5G.

Οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποίησαν ότι η νέα υπηρεσία C-Band 5G θα μπορούσε δυνητικά να καταστήσει ακατάλληλο έναν σημαντικό αριθμό αεροσκαφών ευρείας ατράκτου και “θα μπορούσε δυνητικά να καθηλώσει δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς στο εξωτερικό”.

“Αν δεν επιτραπεί η πτήση στους μεγάλους κόμβους μας, η συντριπτική πλειονότητα του ταξιδιωτικού και ναυτιλιακού κοινού θα μείνει ουσιαστικά καθηλωμένη”, έγραψαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines και άλλων.

Η FAA έχει προειδοποιήσει ότι οι πιθανές παρεμβολές θα μπορούσαν να επηρεάσουν ευαίσθητα όργανα των αεροπλάνων, όπως τα αλτίμετρα, και να έχουν αντίκτυπο στις επιχειρήσεις χαμηλής ορατότητας.

“Αυτό σημαίνει ότι σε μια ημέρα όπως η χθεσινή, περισσότερες από 1.100 πτήσεις και 100.000 επιβάτες θα μπορούσαν να υποστούν ακυρώσεις, εκτροπές ή καθυστερήσεις”, προειδοποίησε.

Η δράση είναι επείγουσα, προσθέτουν στην επιστολή που υπογράφουν επίσης οι εταιρείες UPS Airlines, Atlas Air, JetBlue Airways και FedEx Express. “Για να είμαστε ειλικρινείς, το εμπόριο της χώρας θα σταματήσει”.

Η επιστολή, την οποία είδε το Reuters, πήγε στον διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου Μπράιαν Ντις, στον υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπάτιγκιγκ, στον διοικητή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) Στιβ Ντίκσον και στην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) Τζέσικα Ρόζενγουορσελ.

Η Airlines for America, η ομάδα που οργάνωσε την επιστολή, αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν σχολίασαν αμέσως.

Η AT&T και η Verizon, οι οποίες κέρδισαν σχεδόν όλο το φάσμα της ζώνης C-Band σε δημοπρασία ύψους 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, συμφώνησαν στις 3 Ιανουαρίου να δημιουργήσουν ζώνες προστασίας γύρω από 50 αεροδρόμια για να μειώσουν τους κινδύνους παρεμβολών και να λάβουν άλλα μέτρα για τον περιορισμό των πιθανών παρεμβολών για έξι μήνες. Συμφώνησαν επίσης να καθυστερήσουν την ανάπτυξη για δύο εβδομάδες μέχρι την Τετάρτη, αποτρέποντας προσωρινά μια αντιπαράθεση για την ασφάλεια της αεροπορίας.

Πηγή: Τελικά μπορεί το 5G να απειλήσει τα αεροσκάφη; Νέες δηλώσεις προκαλούν ανησυχία

Σχετικά Άρθρα

Τι είναι το RFID chip – Νέες εθνικές ταυτότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

achaiavoice

Twitter: Ο Έλον Μάσκ διέλυσε το Συμβούλιο Αξιοπιστίας και Ασφάλειας

achaiavoice

Google Doodle: Αφιερωμένο στον εξαίρετο φυσικό Στίβεν Χόκινγκ

achaiavoice

Έλον Μασκ: Ανακοίνωσε την παράδοση ηλεκτρικών φορτηγών της Tesla στην Pepsi

achaiavoice

Η Ιστορία της Google από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα (25 χρόνια μετά)

achaiavoice

Ο Μασκ σκέφτεται να βάλει μηνιαία συνδρομή στο Twitter

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα