Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη: Η Google απαντά με «μαγικό ραβδί» στο ChatGPT

Τεχνητή νοημοσύνη: Η Google απαντά με «μαγικό ραβδί» στο ChatGPT

Ημέρα ανακοινώσεων στη μάχη για την επικράτηση στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης ήταν η Τρίτη, με την Google να δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να την αξιοποιούν μέσα στις εφαρμογές γραφείου, αλλά την OpenAI να δίνει σε χρήση μια νέα εκδοχή του ChatGPT.

Η παρουσίαση της Google αφορούσε την εισαγωγή εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στο Google Workspace, το ηλεκτρονικό «γραφείο» της εταιρείας που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα Google Docs, Sheets και το Gmail.

Η εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να αξιοποιήσουν ένα «μαγικό ραβδί» για τη σύνταξη κειμένου και την προσαρμογή του στο ύφος που θέλει ο χρήστης. Ακόμη, το εργαλείο θα είναι σε θέση να συνοψίζει νήματα μηνυμάτων στο Gmail, να δημιουργεί διαφάνειες για συνεδριάσεις και να κρατά σημειώσεις από συνεδριάσεις.

Από την άλλη πλευρά, η OpenAI (που χρηματοδοτείται από τη Microsoft) ανακοίνωσε, επίσης την Τρίτη, τη διαθεσιμότητα του GPT-4, το οποίο υπόσχεται να δώσει νέες δυνατότητες στα προϊόντα της Microsoft και άλλων εταιρειών.

Είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ChatGPT που εδώ και μήνες έδειξε τις ικανότητές του, μεταξύ άλλων στο να κάνει διάλογο με τους χρήστες.

Το GPT-4, ισχυρίζεται η OpenAI, έφτασε να έχει κορυφαίους βαθμούς στα τεστ των υποψήφιων δικηγόρων, την ώρα που το ChatGPT μόλις που περνούσε τη βάση. Θα είναι ακόμη σε θέση να απαντά με κείμενο στην εικόνα που του δίνει ο χρήστης.

Ο ανταγωνισμός στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες με εταιρείες-κολοσσούς, όπως η Google, η Microsoft και το Facebook, να ρίχνουν δισεκατομμύρια στην έρευνα και την ανάπτυξη των μοντέλων, αλλά και στις υποδομές που θα χρησιμοποιήσουν τρίτε εταιρείες.

Σχετικά Άρθρα

Υπό…διάλυση το Twitter: Νέες απολύσεις και χαμένα δισ. από ψεύτικους «πιστοποιημένους» λογαριασμούς

achaiavoice

Ρωσία: Μπλοκάρει και το Instagram στο έδαφός της

achaiavoice

O συνιδρυτής του Twitter θα διαθέτει ως δωρεά, 1 εκατ. δολάρια ετησίως στην εφαρμογή Signal

achaiavoice

Το Google είναι αγόρι ή κορίτσι;

achaiavoice

Πως επηρεάζει η ταχύτητα της ιστοσελίδας σας την κατάταξή σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης

achaiavoice

Η πρώτη 3D εκτυπωμένη μπάλα μπάσκετ είναι γεγονός!

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα