Κόσμος

Ταραχές στην Γαλλία: Το Ιράν καλεί το Παρίσι να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση»

Ταραχές στην Γαλλία: Το Ιράν καλεί το Παρίσι να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση»

Το ιρανικό υπουργείο ζήτησε επίσης από τους Ιρανούς να αποφεύγουν «τα μη απαραίτητα ταξίδια στη Γαλλία λόγω της τρέχουσας κρίσης»

Το Ιράν ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση της Γαλλίας να «σταματήσει τη βίαιη μεταχείριση» των πολιτών της και να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» μετά τις ταραχές που προκλήθηκαν από τον θάνατο 17χρονου νεαρού από τα πυρά αστυνομικού. «Συνιστούμε στη γαλλική κυβέρνηση και την αστυνομία να δώσουν προσοχή στα αιτήματα των διαδηλωτών και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, αποφεύγοντας κάθε βία», δήλωσε ο Νασέρ Κανανί εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

«Η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τη βίαιη μεταχείριση των πολιτών της σεβόμενη τις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας της έκφρασης και το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, «οι διακρίσεις εις βάρος των μεταναστών και το γεγονός ότι κάποιες ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν να δέχονται και να διορθώνουν τις κακές συμπεριφορές απέναντι τους έχουν δημιουργήσει δυσμενείς συνθήκες για τους Ευρωπαίους πολίτες, και στη Γαλλία».

Το ιρανικό υπουργείο ζήτησε επίσης από τους Ιρανούς να αποφεύγουν «τα μη απαραίτητα ταξίδια στη Γαλλία λόγω της τρέχουσας κρίσης».

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης έχουν αφιερώσει μεγάλα ρεπορτάζ στα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία. Οι ιρανικές αρχές είχαν επικρίνει τα μηνύματα αλληλεγγύης που είχαν στείλει ευρωπαϊκές χώρες στο κίνημα διαμαρτυρίας που ξέσπασε στο Ιράν το φθινόπωρο, μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.

Στις 14 Οκτωβρίου ο Κανανί είχε καταγγέλλει «την παρέμβαση» του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε εκφράσει τη στήριξή του προς του διαδηλωτές. Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες συνελήφθησαν στη διάρκεια του κινήματος αυτού.

Σχετικά Άρθρα

“Παραλύουν” οι New York Times- Απεργία μετά από 40 χρόνια

achaiavoice

Μπάιντεν: “Θα φανούμε ικανοί να αποφύγουμε μια στάση πληρωμών”

achaiavoice

Αυστραλία: Τέλος τα μέτρα για τον κορωνοϊό – Καταργείται και η απομόνωση στο σπίτι για τους ασθενείς

achaiavoice

Κύπρος: Με συννεφιές και τοπικές βροχές το ξεκίνημα της εβδομάδας

achaiavoice

OHE: Οι δεσμεύσεις για το κλίμα απέχουν από τη συμφωνία του Παρισιού

achaiavoice

Αυτή είναι η βαθύτερη σπηλιά στον κόσμο – Το βάθος της φτάνει τα 2.191 μέτρα

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα