Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο στήριξης στον Στέφανο Κασσελάκη από τους προεδρικούς

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο στήριξης στον Στέφανο Κασσελάκη από τους προεδρικούς

Υπογραφές στήριξης προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη μαζεύουν πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό του περιβάλλον τις τελευταίες ώρες.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να διασκέδασει τις εντυπώσεις και να μειωθεί η «ζημιά» από τις μαζικές αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Το κείμενο αυτό που διακινείται από τους προεδρικούς έχει στόχο να αντιστρέψει το κλίμα και να πείσει αυτούς που σκέφτονται την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, να παραμείνουν

Το κείμενο στήριξης έχει ως εξής:

Σε μια γιορτή Δημοκρατίας, μετά από καταστατικές, νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοφανή παρουσία έδωσε ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα ενότητας και προοπτικής.

Ανταποκρινόμενοι στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία εκλογής ανάδειξης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σ. Στέφανου Κασσελάκη…

Δεσμευόμαστε :Σε μία κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης που ψηφίστηκε στο 3ο Συνέδριο και η οποία συσπειρώνει τους πολίτες από την Αριστερά ως το Προοδευτικό Κέντρο.

Για την ανασυγκρότηση – οικοδόμηση του κόμματος, με ουσιαστική συμμετοχή των μελών του στις αποφάσεις και την αξιοποίηση όλων σε όλα τα επίπεδα, μακριά από συμπεριφορές «παραγοντισμού», «ιδιοκτησίας» και αντιλήψεις σοφών «καθοδηγητών».

Στην τήρηση και εφαρμογή του καταστατικού μας, των αποφάσεων του συνεδρίου μας και της πρόσφατης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της 12ης Νοεμβρίου 2023.

Στη βάση αυτή τείνουμε χείρα πολιτικής φιλίας και συντροφικότητας σε όλα τα στελέχη και κυρίως τα μέλη της βάσης του κόμματος, που είτε πιέζονται από την εσωκομματική αναστάτωση των τελευταίων ημερών,

είτε προβληματίζονται και τείνουν να αδρανοποιηθούν, είτε σκέφτονται ακόμα και την αποχώρηση, και τους καλούμε σε μια πλατιά πολιτική ενότητα στη δράση και την κομματική ζωή.

Θεωρούμε ότι αυτή η επιλογή είναι η μοναδική επιλογή που συντείνει προς τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και της κατίσχυσης της Αριστεράς στο πολιτικό πεδίο.

Η πατριωτική σύγχρονη ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Υπερασπίζεται: το κυβερνητικό έργο του σ. Αλέξη Τσίπρα (2015 – 2019) παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τα προβλήματα της περιόδου. την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος

θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια το δικό του Ελληνικό Όνειρο, να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα, τον λαό από την Αριστερά ως το Προοδευτικό Κέντρο.

Απαιτούμε: Επιτέλους να τελειώνει η εσωστρέφεια και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία όπως ακρίβεια, αισχροκέρδεια, υπερφορολόγηση, υποδομές, στεγαστικό πρόβλημα, κόκκινα δάνεια κλπ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να γίνει ένα υγιές, ενιαίο κόμμα, όπου οι τάσεις θα λειτουργούν ως ιδεολογικά ρεύματα συμβολής και όχι φράξιες, ομάδες και κόμματα μέσα στο κόμμα,

ενώ η κυρίαρχη «τάση» θα είναι η δημοκρατία από τη βάση. Για τον λόγο αυτό δεν συνιστούμε ομάδα, τάση ή κάτι άλλο διακριτό.

Είμαστε το κόμμα, η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και κάθε δράση και πρωτοβουλία μας στοχεύει στην θεσμική αναζωογόνηση των ΟΜ και των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος

(δρώντας ενεργά μέσα σε αυτά), την άμεση ενσωμάτωση και αξιοποίηση των νέων μελών, την σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του κόμματος.

Με Συμμετοχή & Ενότητα, για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και τη Νίκη της κυβερνώσας ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

 

Σχετικά Άρθρα

Mπακογιάννης για τους Αθηναίους δημότες: Έχω 650 χιλιάδες αφεντικά

achaiavoice

Καραγιάννης για μετρό: «Αλλάζουμε τη Θεσσαλονίκη, αλλάζουμε τη χώρα»

achaiavoice

Πέτσας: «Θα έχουμε κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου, δεν θα υπάρξουν τρίτες κάλπες»

achaiavoice

Μητσοτάκης για πυρκαγιές: «Θα δωθούν αποζημιώσεις με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα»

achaiavoice

Τσίπρας: Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας των τραπεζών, υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας των νοικοκυριών

achaiavoice

Πυρκαγιά στην Αγχίαλο: Ενημέρωση από τον Δένδια ζήτησε ο Ανδρουλάκης

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα