Οικονομία

Συνεργασία Γερμανίας – Ιαπωνίας για τις αγορές

Συνεργασία Γερμανίας – Ιαπωνίας για τις αγορές

Μετά τον παγκόσμιο αναβρασμό που έχει προκύψει λόγω της κατάρρευσης της Sillicon Valley Bank καθώς και της Credit Suisse όπως επίσης και την επιρροή αυτών στις διεθνείς αγορές, η Γερμανία και η Ιαπωνία προχώρησαν σε συνεργασία για την αποφυγή χειρότερων επιπτώσεων στις οικονομίες τους.

Η Ιαπωνία και η Γερμανία συμφώνησαν σήμερα να συντονιστούν στενά αναφορικά με τις χρηματοοικονομικές αναταράξεις που οφείλονται σε προβλήματα μεταξύ δυτικών τραπεζών και παράλληλα να παρακολουθούν προσεκτικά τις παγκόσμιες αγορές και την οικονομία, δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών.

Η συμφωνία συνήφθη στο πλαίσιο 45λεπτης συνάντησης ανάμεσα στον ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Σουνίτσι Σουζούκι και τον γερμανό ομόλογό του Χρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Τόκιο για διμερείς διαβουλεύσεις.

Οι τραπεζικές μετοχές δέχονται πλήγματα σε όλο τον κόσμο μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και την αναγκαστική χρηματοδότηση της Credit Suisse με 54 δισεκ. δολάρια από την ελβετική κεντρική τράπεζα, δημιουργώντας ερωτηματικά σχετικά και με άλλες αδυναμίες του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Σχετικά Άρθρα

Σκρέκας: Έρχονται ανακοινώσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

achaiavoice

Νοθεία καυσίμων: Πάρα πολλοί και ίσως μη ανιχνεύσιμοι οι διαλύτες

achaiavoice

Στα 13,4 δισ ευρώ τα έσοδα της Ελλάδας από τη νέα ΚΑΠ

achaiavoice

ΑΑΔΕ: Από το POS κατευθείαν… στο κράτος τα έσοδα και ο ΦΠΑ

achaiavoice

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μεγάλη πτώση 2,2% – Ισχυρή διόρθωση σε τράπεζες και blue chips

achaiavoice

Έκτακτες παροχές Φεβρουαρίου: Αναμένονται ανακοινώσεις – Τι αλλάζει και για ποιους

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα