Πολιτική

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Το lockdown και… η βόλτα στην Πάρνηθα

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Το lockdown και… η βόλτα στην Πάρνηθα

«Ήταν λάθος μου που φωτογραφήθηκα στην Πάρνηθα», είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις για το τι δεν θα ανοίξει.(…) Και το κάνουμε γιατί δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την πτώση των κρουσμάτων. Η καραντίνα δεν ήταν τόσο αυστηρή σε σχέση με τον Μάρτιο. Υπάρχει και μια κούραση του κόσμου, το καταλαβαίνω. Οι πολίτες είναι σε ένταση, αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο να είναι περιορισμένος στο σπίτι του. Θα πάρουμε τις αποφάσεις για το λιανεμπόριο στα τέλη της εβδομάδας, ελπίζουμε να ανοίξουμε κάποια, αλλά δεν μπορώ να δώσω άλλες λεπτομέρειες. Δεν είναι μόνο τα κρούσματα, αλλά και οι πιέσεις στο Σύστημα Υγείας. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ στενάχωρο, να μετατρέπεται το δελτίο θανάτων σε στατιστική. Πίσω από κάθε θάνατο κρύβεται μια οικογένεια. Για να ανοίξουμε χρειαζόμαστε μια αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στον ορίζοντα η αισιοδοξία του εμβολίου, αλλά για να πετύχουμε το μαζικό αποτέλεσμα χρειάζονται πολλοί μήνες».

Για το άνοιγμα της διασκέδασης, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Έχουμε σταθεί δίπλα στους κλάδους αυτούς. Όλες οι ιχνηλασίες μας έδειξαν ότι υπάρχει πρόβλημα μετάδοσης του ιού στη νυχτερινή διασκέδαση. Γι αυτό διαχωρίσαμε τα εστιατόρια με τη νυχτερινή διασκέδαση».

«Αποφεύγω τους ποσοτικούς στόχους. Τα κρούσματα δεν έπεσαν όσο θα έπρεπε. Δυστυχώς τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν με τη συνέπεια που έπρεπε. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. (…)», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά μέχρι το Πάσχα τα νυχτερινά μαγαζιά ενώ διευκρίνισε πως τα διαχωρίζει από τα εστιατόρια και ο λόγος είναι πως στα νυχτερινά μαγαζιά ο κόσμος έρχεται πιο κοντά για να επικοινωνήσει, φωνάζει άρα είναι και πιο εύκολη η διασπορά του κορονοϊού.

Δείτε live τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Πηγή: Συνέντευξη Μητσοτάκη: Το lockdown και… η βόλτα στην Πάρνηθα

Σχετικά Άρθρα

ΝΑΤΟ προς Έλληνες: Τερματίστε τις σχέσεις σας με τη Ρωσία

achaiavoice

Μητσοτάκης: Ενημερώνει για τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

achaiavoice

Ν.Νικολόπουλος: «Η παρ’ ολίγον κρίση έγινε για να υπογραφεί μια συμφωνία τύπου Πρεσπών για το Αιγαίο»

achaiavoice

Χρυσοχοΐδης: Τέλος στη μεταγωγή τρομοκρατών σε Αγροτικές Φυλακές

achaiavoice

Στο Ελληνικό την Παρασκευή ο Μητσοτάκης

achaiavoice

Δήμαρχος Ιωαννίνων: Το 90% των μονάδων κορονοϊού είναι κατειλημμένο

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα