Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με Υφυπ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνη

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με Υφυπ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνη

Τη δέσμευση για την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, αλλά και για την άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών με την πρόσληψη επικουρικού ιατρικού προσωπικού και με «εσωτερικές» μετακινήσεις, προσωρινά και όπου χρειαστεί, εξέφρασε ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, στην Αθήνα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν συνολικά τα προβλήματα στο χώρο της υγείας στην Ηλεία και αφορμή στάθηκε η μη πρόβλεψη θέσεων στο Γ.Ν. Ηλείας στην πρόσφατη προκήρυξη πρόσληψης 81 μόνιμων ειδικευμένων ιατρών για την ενίσχυση των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. από το Υπουργείο Υγείας.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ.Γιαννόπουλο να μεταφέρει στον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας στην Ηλεία, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό – κυρίως – αλλά και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Εξήγησε μάλιστα ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Παθολογική Κλινική της Ν.Μ. Πύργου, η οποία σηκώνει το μεγάλο βάρος της κάλυψης των παθολογικών περιστατικών στην Ηλεία, βρέθηκε ένα βήμα πριν την αναστολή λειτουργίας, λόγω της υποστελέχωσης.

Ο Υφυπουργός αντιλήφθηκε πλήρως τα προβλήματα και τις ανάγκες, και κατανόησε την ανησυχία των Ηλείων, όπως αυτά μεταφέρθηκαν από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, πλην όμως, αναφέρθηκε στις εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες και άλλων περιοχών (νησιά – άγονη γραμμή), εξηγώντας στον κ. Γιαννόπουλο ότι οι 49 από τις 81 θέσεις της παρούσας προκήρυξης αφορούν νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα. Τον διαβεβαίωσε ρητά πάντως ότι έχουν δρομολογηθεί οι ενέργειες που, πολύ σύντομα, θα ενισχύσουν την προσπάθεια του ιατρικού προσωπικού στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και στο Γ.Ν. Ηλείας συνολικά, και θα αποκαταστήσουν το αίσθημα ασφάλειας στον πληθυσμό του νομού, ενώ δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών.

Ειδικότερα, γνωστοποίησε στον κ. Γιαννόπουλο πως στις αρχές του προσεχούς Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης έξι (06) μόνιμων γιατρών προηγούμενης προκήρυξης (δυο θέσεις Επιμελητών Β΄ Παθολογίας, μια θέση Επιμελητή Β΄ Νεφρολογίας, μια θέση Μαιευτικής – Γυναικολογίας, μια θέση Ορθοπεδικής, μια θέση Γενικής Χειρουργικής), που θα καλύψουν κενά σε αντίστοιχες οργανικές θέσεις της Ν.Μ. Πύργου. Παράλληλα, εντός του Σεπτεμβρίου, αναμένεται να εκδοθεί και νέα προκήρυξη για την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου ιατρικού προσωπικού, στην οποία θα περιλαμβάνονται θέσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Στόχος είναι οι προσλήψεις της νέας αυτής προκήρυξης να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους. Τέλος, όσον αφορά τα κενά της παρούσας φάσης, ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε τον κ.Γιαννόπουλο πως υπάρχει πρόβλεψη κάλυψής του, με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, οι διαδικασίες για την οποία βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, καθώς και με εσωτερικές μετακινήσεις, προσωρινά, μέχρι την ολοκλήρωση των μόνιμων διορισμών που θα δώσουν οριστική λύση στα μακροχρόνια προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Φ. Ζαΐμη για ζητήματα στη Δημοτική Ενότητα του Ρίου

newsroom

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Δυτική Ελλάδα και σήμερα Τετάρτη

newsroom

Εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής ταινιών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

newsroom

Δυτική Ελλάδα: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου

newsroom

Κορονοϊός: 9 νέα κρούσματα στην Αχαΐα – Κανένα σε Ηλεία και Αιτ/νία

newsroom

Πρόγραμμα εκπαίδευσης για υποψηφίους θετούς γονείς υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα