Κόσμος

Συναγερμός στη Δανία: Εντοπίστηκαν 33 κρούσματα από το νέο στέλεχος

Συναγερμός στη Δανία: Εντοπίστηκαν 33 κρούσματα από το νέο στέλεχος

Τριάντα τρεις μολύνσεις με το νέο στέλεχος του κορονοϊού, που διαδίδεται ραγδαία σε τμήματα της Βρετανίας, εντοπίστηκαν στην Δανία. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Σέρουμ (SSI), η αρχή για τις μολυσματικές ασθένειες στη χώρα, τα περιστατικά βρέθηκαν σε τεστ για την COVID-19 που διενεργήθηκαν στο διάστημα 14 Νοεμβρίου-14 Δεκεμβρίου.

Η Δανία, μια χώρα που ηγείται παγκοσμίως στον προσδιορισμό της νουκλεοτιδικής αλληλουχίας του γονιδιώματος, έχει αναλύσει μέχρι τώρα γενετικό υλικό από 7.805 θετικά τεστ αυτής της περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι το νέο στέλεχος βρέθηκε σε περίπου 0,4% των μολύνσεων. Καθώς μόλις το 13,5% των θετικών τεστ εκείνης της περιόδου έχει αναλυθεί μέχρι τώρα, το SSI ανέφερε πως το ποσοστό του νέου στελέχους μπορεί να αλλάξει.

«Τα τελευταία αποτελέσματα του προσδιορισμού της νουκλεοτιδικής αλληλουχίας δείχνουν πως υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα στη Δανία με το νέο αγγλικό στέλεχος του ιού, αν και σε πολύ χαμηλό επίπεδο», ανέφερε το SSI.

Η Δανία, όπως και αρκετές άλλες χώρες, ανέστειλε τις πτήσεις από τη Βρετανία, όπου το νέο στέλεχος του ιού –που θεωρείται πιο μεταδοτικό από τα άλλα τα οποία κυκλοφορούν– διαδίδεται γρήγορα στη νότια Αγγλία, περιλαμβανομένου του Λονδίνου.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως οι 33 άνθρωποι που κόλλησαν το νέο στέλεχος δεν είχαν κάποια σχέση με την Αγγλία ούτε είχαν ταξιδέψει σε άλλες χώρες.

Πηγή: Συναγερμός στη Δανία: Εντοπίστηκαν 33 κρούσματα από το νέο στέλεχος

Σχετικά Άρθρα

Φρικτό έγκλημα στη Βρετανία: Άνδρας σκότωσε τη γυναίκα και την κόρη του

achaiavoice

Η Ρωσία απέλασε Εσθονό διπλωμάτη σε αντίποινα για την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη

achaiavoice

Θράσος από Άγκυρα: Να αποσυρθούν οι Αρμένιοι «εισβολείς»

achaiavoice

Εκλογές στις ΗΠΑ: Αρνητικό και το τρίτο τεστ κορονοϊού του Τζο Μπάιντεν

achaiavoice

Τηλεφωνική επικοινωνία Πομπέο-Σούκρι για τις εξελίξεις στη Λιβύη

achaiavoice

Ινδία: Άλλοι μπαίνουν σε lockdown λόγω κορονοϊού και άλλοι λόγω… ρύπανσης

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα