Ελλάδα

Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας: Άκυρη η κατάσχεση στο ρωσικό τάνκερ Pegas με 107.000 τόνους πετραιλαιοστην Κάρυστο

Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας: Άκυρη η κατάσχεση στο ρωσικό τάνκερ Pegas με 107.000 τόνους πετραιλαιοστην Κάρυστο

Με χθεσινή του απόφαση, το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις που είχε καταθέσει ο νομικός εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας, κ. Παναγιώτης Χιωτέλης, και έτσι πρέπει πλέον η κατασχεμένη ποσότητα των 107.000 τόνων ιρανικού πετρελαίου να επιστραφεί και το πλοίο να αποχωρήσει.

«Έχει ανατραπεί, έχει ακυρωθεί η κατάσχεση και συνεπώς θα πρέπει να επανέλθουν τα πράγματα στην προτέρα κατάσταση» λέει στο protothema.gr ο κ. Χιωτέλης.

Μετά την υποβολή αντιρρήσεων από την ιρανική πλευρά, το Συμβούλιο Εφετών ακύρωσε τις διατάξεις της ανακρίτριας περί κατάσχεσης και μετάγγισης του ιρανικού πετρελαίου.

Έτσι, η ποσότητα που είχε μεταφερθεί στο μισθωμένο από τις ΗΠΑ δεξαμενόπλοιο Ice Energy θα πρέπει να επιστραφεί στις δεξαμενές του Lana.

Να υπενθυμίσουμε ότι, με διάταξη της ανακρίτριας Χαλκίδας, είχε διαταχθεί η μη απομάκρυνση του πλοίου από το λιμάνι της Καρύστου και η πραγματοποίηση όλων των

«αναγκαίων» ενεργειών για τις ανακριτικές πράξεις που ζητήθηκαν από τις ΗΠΑ, οι οποίες και ζήτησαν την κατάσχεση του πετρελαίου και τη μετάγγισή του.

Πριν από δύο ημέρες πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στο τάνκερ που παραμένει ανοιχτά της Καρύστου από τον Ιρανό πρέσβη στην Αθήνα Ahmad Nadero.

Η επίσκεψη του Ιρανού πρέσβη στο τάνκερ LANA (πρώην Pegas) πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε η ιρανική κυβέρνηση, το οποίο έλαβε τη σχετική έγκριση.

Η νέα δικαστική εξέλιξη είναι πολύ πιθανό να αποκλιμακώσει την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ Αθήνας και Τεχεράνης και έτσι να οδηγηθούμε και στην αποδέσμευση των δυο ελληνικών τάνκερ, που παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Mαγιορκίνης: Συζητείται ο εμβολιασμός παιδιών που είναι κοντά σε Πανελλήνιες

achaiavoice

Καιρός: Ψυχρή εισβολή με χιόνια και πολύ κρύο από Τρίτη

achaiavoice

Χιόνια στο Σύνταγμα – Μαγικές εικόνες από το κέντρο της Αθήνας -Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες

achaiavoice

Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης: Ο κορωνοϊός δεν είναι «φονικός ιός», είναι πολύ μεταδοτικός

achaiavoice

ΕΑΥΔΑ: Ανύπαρκτη η αστυνόμευση στην Δυτική Αττική – Περιπολικά φαντάσματα και κλειστά Α/Τ

achaiavoice

Κώστας Παπαζάχος για σεισμούς στη Θήβα: Δεν αποκλείεται να «ξυπνήσουν» μεγαλύτερα ρήγματα

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα