Κόσμος

Συμφωνία Starlink με το Μεξικό για την παροχή δορυφορικού Διαδικτύου

Συμφωνία Starlink με το Μεξικό για την παροχή δορυφορικού Διαδικτύου

Συμβόλαιο ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων με το Μεξικό εξασφάλισε η εταιρεία δορυφορικού Διαδικτύου Starlink, του μεγιστάνα Ίλον Μασκ, για την παροχή ταχείας σύνδεσης Internet στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής μέχρι τα τέλη του 2026, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η μεξικάνικη κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη τύπου, ο συντονιστής ψηφιακής στρατηγικής του Μεξικού Κάρλος Εμιλιάνο Καλντερόν ενημέρωσε ότι η εταιρεία του Μασκ κέρδισε την υπογραφή του συμβολαίου διότι κατέθεσε την πιο οικονομική προσφορά στο δημόσιο διαγωνισμό που διεξήχθη και συμπλήρωσε ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση το Μεξικό συνολικά έχει συνάψει συμφωνίες με 9 εταιρείες για την παροχή δωρεάν Διαδικτύου, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν 60.000 σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, 15.000 δημόσιες υπηρεσίες και 5.000 κέντρα υγειονομικής περίθαλψης και βιβλιοθήκες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της Starlink ότι ξεπέρασε τους δύο εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλον τον κόσμο. Από αυτούς, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο εγγράφηκαν στην υπηρεσία τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Το δίκτυο Starlink υπόσχεται πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες στο Διαδίκτυο για τους χρήστες μέσω ενός συστήματος μικροδορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχε αναπτυχθεί ένα δίκτυο περίπου 4.600 δορυφόρων, το οποίο συνεχίζει να επεκτείνεται με αμείωτη ένταση.

Σχετικά Άρθρα

Μόσχα: Η Δύση αποσταθεροποίησε τη G20 «εκβιάζοντας» ένα κοινό ανακοινωθέν

achaiavoice

Ιταλία: Πλήθος κόσμου στο Κολοσσαίο για την Οδό του Σταυρού της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών

achaiavoice

Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων στο Αιγαίο

achaiavoice

Βρυξέλλες: Ελληνοτουρκικό τετ α τετ Μπούρα – Καλίν, αναφέρει η Τουρκική Milliyet

achaiavoice

Ουκρανία: Χάκερ διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις περί συνθηκολόγησης

achaiavoice

Κίνα: Η φιλία μας με τη Ρωσία είναι ισχυρή σαν βράχος

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα