Ελλάδα

Στις πρώτες επιλογές των Κύπριων η Ελλάδα για τις διακοπές τους

Στις πρώτες επιλογές των Κύπριων η Ελλάδα για τις διακοπές τους

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Χάρης Παπαχαραλάμπους τόνισε ότι μεγάλο ποσοστό των Κύπριων τουριστών αναμένεται να επιλέξει την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Σημείωσε ότι οι Κύπριοι θα ταξιδέψουν φέτος, ίσως όχι στο βαθμό που ταξίδεψαν το 2019 ή το 2018, αλλά θα ταξιδέψουν, κυρίως στην Ελλάδα και σε μικρότερο βαθμό στην Κεντρική Ευρώπη.

Παρά το ενδιαφέρον, σημείωσε ότι αυτό δεν είναι στα αναμενόμενα επίπεδα, ωστόσο είναι σε καλύτερα επίπεδα από το 2020.

Σε αυτό, πρόσθεσε, συντείνει και το γεγονός ότι μπαίνει σε εφαρμογή από 1η Ιουλίου το πράσινο πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο δημιουργεί μια επίπεδη πλατφόρμα σχετικά με τα ταξίδια.

Οπότε, ανέφερε, το ενδιαφέρον για ταξίδια είναι κυρίως μετά τον Ιούλιο ενώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι πολύ περιορισμένα τα ταξίδια.

Όσον αφορά τις τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι οι τιμές είναι πολύ λογικές σε όλο το φάσμα των ταξιδιών αυτή την περίοδο.

Όσον αφορά τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, είπε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση που να τις αυξάνει σημαντικά.

Πρόσθεσε ότι τόσο στα αεροπορικά εισιτήρια όσο και στα ξενοδοχεία οι τιμές είναι λογικές, αφού ναι μεν είναι περιορισμένη η ζήτηση αλλά είναι περιορισμένη και η προσφορά και το ένα ισοζυγίζει το άλλο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λογικές τιμές χωρίς να είναι πολύ ψηλές ή πολύ χαμηλές.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος ακολουθεί την κατηγοριοποίηση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων(ECDC) και ανάλογα με την κατηγοριοποίηση της χώρας οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Κύπρο είτε πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, είτε υποχρεούνται να υποβληθούν σε PCR τεστ.

Στη δεύτερη περίπτωση η χώρα άφιξης καθορίζει κατά πόσο οι επιβάτες που φτάνουν στην Κύπρο θα αποδεσμευτούν με δύο αρνητικά τεστ ή θα παραμένουν σε καραντίνα.

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην κόκκινη κατηγορία του ECDC για την οποία απαιτούνται δύο τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα, ένα 72 ώρες πριν από την άφιξη και ένα κατά την άφιξη.

Σε περίπτωση που και τα δύο είναι αρνητικά το άτομο που έρχεται από την Ελλάδα δεν υποχρεούται να μείνει σε αυτοπεριορισμό.

Σε περίπτωση που κάνει τεστ μόνο κατά την άφιξή του στην Κύπρο θα πρέπει να παραμείνει σε αυτοπεριορισμό για τρεις μέρες και να επαναλάβει στη συνέχεια το τεστ PCR, ώστε να μπορέσει να αποδεσμευτεί.

 

Πηγή: Στις πρώτες επιλογές των Κύπριων η Ελλάδα για τις διακοπές τους

Σχετικά Άρθρα

“Καμπανάκι” ανησυχίας από Ιωαννίδη: Γυναίκες και άτομα κάτω των 50 ετών να μην κάνουν AstraZeneca

achaiavoice

Σκληρό Lockdown σαν του περασμένου Μαρτίου προτείνει καθηγητής

achaiavoice

Ανοίγει την Τρίτη του Πάσχα η εστίαση – Στις 19 Απριλίου ανοίγουν εμπορικά κέντρα και φροντιστήρια

achaiavoice

Αγρίνιο: Μαχαίρωσε, έβρισε και απείλησε την αδελφή του!

achaiavoice

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Ιωαννίνων: Ψεύδη ότι «εμβολιάστηκε και πέθανε» συνάδελφός μας

achaiavoice

Με χιλιάδες τεστ… υποδέχεται από σήμερα η Ελλάδα τους τουρίστες

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα