Αυτοδιοίκηση

Σπιράλ για Παράρτημα Πάτρας: Ευθύνες δημάρχου για την άθλια κατάσταση

Σπιράλ για Παράρτημα Πάτρας: Ευθύνες δημάρχου για την άθλια κατάσταση

Με αφορμή τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, οι πολίτες της Πάτρας έγιναν για πολλοστή φορά θεατές του γνωστού «θεάτρου του παραλόγου» που εκτυλίσσεται στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου, επί της οδού Κορίνθου, στο κέντρο της πόλης. Από το μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης η όλη περιοχή παρέμενε αποκλεισμένη, έρμαιο των διαθέσεων ολιγομελούς ομάδας η οποία «χόρευε» το σύνηθες ταγκό επεισοδίων με την τοπική αστυνομία.

Χρόνια τώρα, το Παράρτημα, ένας χώρος με σοβαρό ιστορικό φορτίο για την πόλη, έχει αφεθεί να μετατρέπεται σε χώρο ανομίας και συνεχών ταραχών. Ταυτόχρονα δε, συνιστά μία υγειονομική βόμβα, με σοβαρούς κινδύνους να ελλοχεύουν ανά πάσα στιγμή για εκατοντάδες μαθητές που στεγάζονται στο παρακείμενο σχολικό συγκρότημα.

Καθώς το κτίριο είναι δημοτική περιουσία, η ευθύνη για την όλη κατάσταση βαραίνει τη δημοτική αρχή και τον ίδιο τον Δήμαρχο. Η αλλαγή στη χρήση του Παραρτήματος θα μπορούσε να επιτευχθεί άμεσα και με εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα για το κέντρο της πόλης. Οι ιδέες που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς είναι ποικίλες, ευφάνταστες, λειτουργικές και εύκολα υλοποιήσιμες –είτε κοινωνικού, είτε πολιτιστικού χαρακτήρα- και παραμένουν στα συρτάρια κάποιου γραφείου κάποιου υπεύθυνου (;) αντιδημάρχου.

Όπως και σε άλλα αντίστοιχα ζητήματα, το μόνο που χρειάζεται για να μπει τέλος στην άθλια παρούσα κατάσταση είναι η απαιτούμενη πολιτική βούληση. Η παρούσα δημοτική αρχή όχι μόνο δεν την διαθέτει, αλλά μάλλον η διαιώνιση της κατάστασης αποτελεί επιλογή της, ου μην και η περίθαλψη των λιγοστών ταραχοποιών στοιχείων που ευθύνονται για αυτή. Σημειωτέον, προηγούμενη δημοτική αρχή, πρόσφατα, επέδειξε το απαραίτητο πολιτικό θάρρος και αναμετρήθηκε με το πρόβλημα, λύνοντάς το.

Επιτέλους, το Παράρτημα πρέπει άμεσα να σταματήσει να λειτουργεί ως υγειονομική βόμβα και «χώρος αποκλειστικής χρήσης» και να αξιοποιηθεί προς όφελος όλων των πατρινών, στους οποίους ανήκει. Το σπιράλ ζητά από τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση και να αναλάβει πρωτοβουλία.

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Ο Κ.Πελετίδης έδωσε το παρών στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων

newsroom

Αιγιάλεια: Διακοπτό-Ακράτα-Αιγείρα, θέλουν νέο Δήμο

newsroom

Δήμος Δυτικής Αχαϊας: «19 Μαΐου – Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου»

newsroom

Τάκης Πετρόπουλος: Καταδικάζουμε την επίθεση κατά του πρωταθλητή Κώστα Ντεντόπουλου

newsroom

Στην Πάτρα σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

newsroom

ΛΑΕ: Να ακυρωθεί η προωθούμενη ΠΟΑΥ για την επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα