Κόσμος

Σλοβακία: Πρόωρα οι εκλογές στις 30 Σεπτεμβρίου λόγω πρότασης μομφής

Σλοβακία: Πρόωρα οι εκλογές στις 30 Σεπτεμβρίου λόγω πρότασης μομφής

Η κυβέρνηση Χέγκερ κατέρρευσε τον Δεκέμβριο όταν ένα από τα κόμματα που τη στήριζαν αποχώρησε και προσχώρησε στην αντιπολίτευση, εξαπολύοντας κατηγορίες για το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

Στις προσεχείς εκλογές αναμένεται ότι θα συγκρουστούν τα φιλοδυτικά, φιλελεύθερα και συντηρητικά κόμματα με τους δύο αριστερούς σχηματισμούς, στους οποίους περιλαμβάνεται και το κόμμα Smer του πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Το Smer αντιτίθεται στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία και τηρεί επιφυλακτική στάση απέναντι στις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, παρόμοια με εκείνη της Ουγγαρίας.

Μέχρι σήμερα η Σλοβακία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στήριζε θερμά την Ουκρανία, εφοδιάζοντάς την μεταξύ άλλων και με ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Smer και το Hlas («Φωνή») ενός άλλου πρώην πρωθυπουργού, του Πέτερ Πελεγκρίνι, προηγούνται των κομμάτων του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού.

Σχετικά Άρθρα

WSJ: Από διαρροή σε εργαστήριο πιθανόν να προήλθε ο κορονοϊός

achaiavoice

Δανία: Πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε γυναίκα

achaiavoice

ΗΠΑ: «Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας για την υπεράσπιση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ»

achaiavoice

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρωθυπουργός του Καναδά κατηγορεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν για εγκλήματα πολέμου

achaiavoice

Ευλογιά των Πιθήκων: Αύξηση των κρουσμάτων στις δυτικές χώρες

achaiavoice

Πηγές βρετανικών υπηρεσιών: «Η Βόρειος Κορέα στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες στρατού στην Ουκρανία»

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα