Κόσμος

Σκόπια: Συμπόσιο VMRO-DPMNE: Βολές κατά Βουλγαρίας και Ελλάδας

Σκόπια: Συμπόσιο VMRO-DPMNE: Βολές κατά Βουλγαρίας και Ελλάδας

Η Εσωτερική Μακεδονική (Επαναστατική) Οργάνωση – VMRO, καθόρισε το μέλλον του ‘μακεδονικού’ λαού, ως δημιουργό έθνους».

Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE  Χρίστιγιαν Μίτσκοσκι κάλεσε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και τον πρωθυπουργό Κοβάτσεφσκι σε πανμακεδονική ενοποίηση και χάραξη κόκκινων γραμμών.

Στον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Επαναστατικού Αγώνα, είπε ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό Κοβάτσεφσκι για όλα τα σημαντικά κρατικά ζητήματα.

Μιλώντας για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, ο Μίτσκοσκι λέει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει τις συνταγματικές αλλαγές, ως μία από τις προϋποθέσεις, εάν υπάρχουν σαφείς εγγυήσεις από τις Βρυξέλλες και την ΕΕ ότι η Βόρεια Μακεδονία θα γίνει κράτος μέλος έως το 2030 με προστατευμένη γλώσσα και ταυτότητα.

Για την αλβανική γλώσσα

Ο Μίτσκοσκι εξέφρασε την προθυμία του να συζητήσει το αίτημα κάποιων Αλβανών πολιτικών για άρση της ποσόστωσης του 20 τοις εκατό για την αλβανική γλώσσα, αλλά εάν η πρόθεση, όπως είπε, είναι η ίδρυση διεθνικού κράτους, το VMRO-DPMNE δεν θα το επιτρέψει.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για ενοποίηση και σύγχρονο πατριωτισμό ως δύο έννοιες στις οποίες θα αφοσιωθεί το κόμμα του το επόμενο διάστημα. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οικονομία, την ενέργεια, την υγεία, την παιδεία που θεωρεί ότι βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Οι ιστορικοί κατέκριναν τις συμφωνίες με Ελλάδα και Βουλγαρία

Ορισμένοι από τους ιστορικούς που μίλησαν στο επιστημονικό συμπόσιο αξιολόγησαν την 23η Οκτωβρίου και τη δημιουργία της Εσωτερικής Μακεδονικής Οργάνωσης μαζί με την Εξέγερση του Ίλιντεν ως καθοριστικά σημεία για το μέλλον του μακεδονικού λαού στην οικοδόμηση του έθνους.

Σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα, ορισμένοι από αυτούς επέκριναν τις συμφωνίες με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα που, σύμφωνα με τους ίδιους, αλλάζουν την ταυτότητα του μακεδονικού λαού και επιτίθενται στη μακεδονική ιστορική επιστήμη.

Σχετικά Άρθρα

Οργή Αζερμπαϊτζάν για τις δηλώσεις της Πελόζι – «Άδικες και επικίνδυνες»

achaiavoice

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τάσεις διάσπασης για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, αφού οι οικονομίες της ΕΕ

achaiavoice

Ιταλία: Πρόωρες εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου -Ο Ματαρέλα υπέγραψε τη διάλυση του Κοινοβουλίου

achaiavoice

Η Ρωσία μετά τα δημοψηφίσματα ανακοινώνει την ενσωμάτωση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας

achaiavoice

Κόλλησε κορωνοϊό και ο Μπουρλά: «Έχω λάβει τέσσερις δόσεις και κάνω αγωγή με Paxlovid»

achaiavoice

Το υπουργείο Εξωτερικών ανησυχεί ιδιαίτερα για τις συγκρούσεις στη Βαγδάτη

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα