Οικονομία

Σκιές αποσταθεροποίησης στο Νταβός: Για ποια “πολυκρίση” μιλάει η ελίτ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Σκιές αποσταθεροποίησης στο Νταβός: Για ποια “πολυκρίση” μιλάει η ελίτ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Προστατευόμενη από χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες, η ελίτ του κόσμου θα γελάει και θα γλεντάει όλη την εβδομάδα καθώς διαμορφώνει την παγκόσμια ατζέντα για εμάς για την επόμενη χρονιά. 

Οι υπεύθυνοι των λήψεων αποφάσεων στον κόσμο συγκεντρώνονται στην Ελβετία αυτή την εβδομάδα για τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Η ετήσια εκδήλωση επιχειρηματικών και κυβερνητικών ηγετών αναμένεται με ισχυρή συμμετοχή καθώς επιστρέφει στην παραδοσιακή της χειμερινή ώρα μετά από δύο χρόνια διαταραχών του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την επίσημη λίστα, η οποία είναι ακριβής στις 10 Ιανουαρίου, έχουν εγγραφεί για την εκδήλωση 2.658 παρευρισκόμενοι. Ανάμεσά τους είναι αρχηγοί κρατών, διεθνείς επιχειρηματίες , πραγματικοί βασιλιάδες, στελέχη των μέσων ενημέρωσης και ακαδημαϊκοί. Υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι που συμμετέχουν στο περιθώριο, είτε οργανώνουν, είτε τροφοδοτούν είτε παρακολουθούν εταιρικές εκδηλώσεις κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που διασχίζει το κέντρο του Νταβός.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο συνέδριο έχουν σημεία ελέγχου και προφανώς  χρησιμοποιούνται σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων για την επαλήθευση των ταυτοτήτων.

Εκτός από τις ορδές της τακτικής αστυνομίας, ο ελβετικός στρατός θα παρέχει  «έως και 5.000 στρατιώτες»  για να ενισχύσει την ασφάλεια.

Μόλις μια εβδομάδα απομένει μέχρι να κατέβουν κάποιοι από τους πιο ριζοσπαστικούς παγκοσμιοποιητές στο γραφικό θέρετρο του Νταβός, στην Ελβετία για την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), καθώς και 5.000 στρατιώτες από τον ελβετικό στρατό θα αναπτυχθούν για να προσφέρουν την ασφάλεια στις πολιτικές αρχές του καντόνιου Graubünden, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των χώρων της συνόδου κορυφής και των συμμετεχόντων σε αυτήν.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, το Ελβετικό Υπουργείο Άμυνας (VBS) είπε ότι η Ομοσπονδιακή Συνέλευση, το κοινοβούλιο της χώρας, ενέκρινε την ανάπτυξη του ελβετικού στρατού για να διασφαλίσει την ασφάλεια των χιλιάδων συμμετεχόντων, όπως αναφέρει η ελβετική γερμανόφωνη εφημερίδα Blick. Η φετινή ανάπτυξη αποτελεί μέρος μιας τριετούς δέσμευσης, από το 2022 έως το 2024, του Κοινοβουλίου για την υποστήριξη αυτών των πολιτικών δραστηριοτήτων υψηλού προφίλ.

Κάπως έτσι, ο Klaus Schwab και τα τσιράκια του έχουν μετατρέψει αυτή την ετήσια συγκέντρωση στο Νταβός σε μια εκδήλωση που πρέπει να παρευρεθεί για την παγκόσμια ελίτ.

Και αν υπάρχει κάτι που δεν αρέσει στην παγκόσμια ελίτ, είναι ο πληθυσμός του πλανήτη.

Όπως εύστοχα παρατήρησε ο Paul Joseph Watson  , είναι ένας μεγάλος σύλλογος και εσύ και εγώ δεν είμαστε μέρος του.

Πριν από τη διάσκεψη, το WEF εξέδωσε μια «έκθεση παγκόσμιων κινδύνων» και σε αυτήν την έκθεση δημιούργησαν  έναν ολοκαίνουργιο όρο  για να περιγράψει το ακραίο χάος που κυριεύει τον κόσμο μας αυτή τη στιγμή…

Με μία λέξη… Πολυκρίση.

Η Έκθεση Παγκόσμιων Κινδύνων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2023 χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο, για να εξηγήσει πώς, «οι παρόντες και οι μελλοντικοί κίνδυνοι μπορούν επίσης να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους για να σχηματίσουν μια «πολυκρίση» – ένα σύμπλεγμα σχετικών παγκόσμιων κινδύνων με σύνθετες επιπτώσεις, έτσι ώστε ο συνολικός αντίκτυπος να υπερβαίνει το άθροισμα κάθε μέρους».

Αντιμετωπίζουμε οπωσδήποτε «ένα σύμπλεγμα σχετικών παγκόσμιων κινδύνων με σύνθετες επιπτώσεις, έτσι ώστε ο συνολικός αντίκτυπος να υπερβαίνει το άθροισμα κάθε μέρους», και το 2023 είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι άλλη μια χρονιά που θα χτυπηθούμε από τη μια κρίση μετά την άλλη.

Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι ως  «μια τέλεια καταιγίδα» , αλλά νομίζω ότι η λέξη «πολυκρίση» περιγράφει απόλυτα την κατάσταση.

Δυστυχώς, σχεδόν κάθε «λύση» που θα είναι στην ημερήσια διάταξη στο Νταβός θα είναι κακή για την ανθρωπότητα.

Οι παγκοσμιοποιητές δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι το σύστημα για το οποίο εργάστηκαν τόσο σκληρά για να χτίσουν προσεκτικά αποτυγχάνει γρήγορα και πολλοί στο γενικό πληθυσμό είναι άρρωστοι και κουρασμένοι από τις αυτοκαταστροφικές πολιτικές που προσπαθούν να ασκήσουν οι σε εμάς.

Είναι ενδιαφέρον ότι καθώς η παγκόσμια ελίτ συγκεντρώνεται στο Νταβός, ένας εξαιρετικά σπάνιος «πράσινος κομήτης»  θα τρέξει προς τη Γη …

Ένας σπάνιος πράσινος κομήτης, που εθεάθη για τελευταία φορά στον ουρανό της Γης πριν από 50.000 χρόνια, επισκέπτεται ξανά το ηλιακό μας σύστημα και μπορεί να γίνει ορατός με γυμνό μάτι μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο κομήτης – επίσημα αναγνωρισμένος ως C/2022 E3 (ZTF) αλλά κοινώς αποκαλούμενος «πράσινος κομήτης» – δεν θα είναι τόσο φωτεινός όσο άλλοι διάσημοι κομήτες όπως ο Halley’s ή ο Hale-Bopp.

«Η φωτεινότητα των κομητών είναι εμφανώς απρόβλεπτη, αλλά μέχρι την (1η Φεβρουαρίου) ο C/2022 E3 (ZTF) θα μπορούσε να γίνει ορατός στο μάτι μόνο στους σκοτεινούς νυχτερινούς ουρανούς», ανέφερε η NASA στο ιστολόγιό της.

Αυτός ο κομήτης θα είναι ο πλησιέστερος στον πλανήτη μας την 1η και 2η Φεβρουαρίου, και αυτή θα είναι η καλύτερη ευκαιρία να τον δούμε με γυμνό μάτι.

Σχετικά Άρθρα

ΑΑΔΕ: «Κρεμάει στα μανταλάκια» μεγαλοοφειλέτες Εφορίας και ΕΦΚΑ

achaiavoice

ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις σχετικά με τις Κρατικές Ενισχύσεις και την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

achaiavoice

Οριστικό τέλος της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους

achaiavoice

Τι πρέπει να ξέρετε για την επιχορήγηση των καυσίμων

achaiavoice

Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης – Απλησίαστο το ρεύμα

achaiavoice

Συντάξεις: Έκοψαν το επίδομα των 250 ευρώ σε 165.973 συνταξιούχους

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα