Ελλάδα

Σκάνδαλο! Αφήνουν άνεργους 10.000 εκπαιδευτικούς λόγω λάθους στο παράβολο των 3 ευρώ που όμως… κατέθεσαν, 3 χρόνια άνεργους

Σκάνδαλο! Αφήνουν άνεργους 10.000 εκπαιδευτικούς λόγω λάθους στο παράβολο των 3 ευρώ που όμως… κατέθεσαν, 3 χρόνια άνεργους

Μπορεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να καυχιέται για την άμεση οργάνωση και επίλυση των δημοσιονομικών θεμάτων από ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αυτό όμως που αποδεικνύει είναι ότι όλα…. «στήνονται» υπό άκρα προχειρότητα και δημιουργούν… σκάνδαλο.

Μετά τo φιάσκο με vouchers της «ντροπής» κατά τα οποία οι επιστήμονες έπρεπε να παρακολουθήσουν χαμηλής ποιότητας σεμινάρια κατάρτισης ώστε να λάβουν την επιδότηση, ένα νέο φιάσκο αναδύεται στον χώρο της Παιδείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ελλάδος, 10.000 από αυτούς που υπέβαλλαν αίτηση για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019, θα μείνουν άνεργοι λόγω ασάφειας στις οδηγίες αλλά και σωρεία λαθών.

Ο λόγος; Η καταβολή παραβόλου των 3 ευρώ, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις έγινε κανονικά αλλά λόγω του ότι το σύστημα έβγαζε δύο επιλογές στα παράβολα, δεν διευκρίνιζε ποιο ήταν εκείνο που έπρεπε να πληρωθεί, ούτε φυσικά ενημέρωνε για τυχόν λάθη στις καταθέσεις χρημάτων.

Μεγάλη επίσης αδικία για τους καθηγητές, αποτελούν και οι πίνακες κατάταξης οι οποίοι είναι γεμάτοι λάθη, καθώς έχουν παραληφθεί τίτλοι, μεταπτυχιακά και άλλα κοινωνικά κριτήρια.

Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τους υποψηφίων που έμειναν εκτός, εξαιτίας της «προχειρότητας» που υπό βαθύτερες σκέψεις θα μπορούσε να μοιάζει με «Κόλπο Γκρόσο» που καταδικάζει τους καθηγητές σε 3 χρόνια ανεργία.

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Το μεγαλύτερο Σκάνδαλο, των τελευταίων ετών λαμβάνει χώρα, αυτές τις μέρες στην παιδεία, οι προσωρινοί πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019, απορρίπτει 10.000 και παραπάνω αναπληρωτές, με πρόφαση, την μή καταβολή παραβόλου των 3 ευρώ, που στις περισσότερες περιπτώσεις η πληρωμή έγινε κανονικά, το σύστημα έβγαζε δύο παράβολα, άλλα τα ακύρωνε, δεν υπήρχαν σαφής οδηγίες , δεν ερχόντουσαν ενημερώσεις για τυχόν λάθη στην κατάθεση των χρημάτων και ολοκλήρωση της αίτησης.

Για 3 ευρώ θα μείνουν άνεργοι πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί για προχειρότητα του συστήματος, επίσης ακόμη και οι πίνακες κατατάξης είναι γεμάτοι λάθη, σε πολλούς εκπαιδευτικούς δεν έχουν βάλει μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες και άλλα κοινωνικά κριτήρια, άρα εκ των πραγμάτων η κατάταξη είναι λάθος, με αποτέλεσμα να αδικηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Σε μια Ελλάδα της Ευρώπης του 2020, καλούμαστε οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις τριτοκοσμικής χώρας.

Καμία απάντηση, καμία λύση, πρώτη φορά στην ιστορία θα προσληφθούν άνθρωποι από προσωρινούς πίνακες και αυτό το υπουργείο Παιδείας το θεωρεί σωστό, πρώτη φορά στην ιστορία της παιδείας μένουν εκτός πινάκων το 20% των υποψηφίων,

λόγο προχειρότητας του συστήματος και δεν γίνεται το παραμικρό να διορθωθεί αυτό το έκτρωμα που πρόκειται να συμβεί, κάνουν λόγο για ταχύτατη οργάνωση ενώ στην ουσία κάνουν ταχύτατη αποδιοργάνωση, από σήμερα όλοι οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους για τα αυτονόητα, οι προσλήψεις μόνο από τους τελικούς πίνακες, τέλεια και παύλα.

Δικαιοσύνη, Διαφάνεια , Δημοκρατία –Σύλλογος αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ελλάδος»

Πηγή: Σκάνδαλο! Αφήνουν άνεργους 10.000 εκπαιδευτικούς λόγω λάθους στο παράβολο των 3 ευρώ που όμως… κατέθεσαν, 3 χρόνια άνεργους

Σχετικά Άρθρα

Ομολογία-σοκ Δ/ντη Παπανικολάου: «Έχουμε αναβάλει εδώ και 2 μήνες τα χειρουργεία καρκίνου – Γίναμε νοσοκομεία κορωνοϊού» – Βίντεο

achaiavoice

Ελλάδα: 21 νέα κρούσματα – Τα εννέα στην Ξάνθη – Κανένας νέος θάνατος

achaiavoice

Κορωνοϊός – Εξαδάκτυλος: Κανένας εφησυχασμός, ο ιός είναι εδώ

achaiavoice

Brookings για Ελλάδα – Τουρκία: Πολύ επικίνδυνο το γεωπολιτικό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο

achaiavoice

Θεσσαλονίκη και Αττική ψηλά στον «χάρτη» των κρουσμάτων

achaiavoice

Βατόπουλος: Η κοινωνία πρέπει να κάνει υπομονή για ένα εξάμηνο με μέτρα

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα