Πολιτική

Σχολεία: Οι Αλλαγές που ισχύουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σχολεία: Οι Αλλαγές που ισχύουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως εν όψει της πρώτης μέρας στα σχολεία, αύριο Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές και στις καινοτομίες που θεσπίστηκαν και θα ισχύουν από φέτος στην εκπαίδευση.

Σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς τόνισε πως από το 2020 έχουν διοριστεί 25.000 εκπαιδευτικοί.

«Για 12 χρόνια δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Από το 2020 έως το 2022 έχουν διοριστεί 25.000 εκπαιδευτικοί. Επιπλέον, σχετικά με το ολοήμερο, από τις 16:00 που τελείωνε πλέον επεκτείνεται στις 17:30 στα μισά τμήματα ολοήμερων στη χώρα. Μιλάμε για πάνω από 5.000 τμήματα. Τι σημαίνει αυτό για ένα γονέα; Ένας γονέας που έχει το παιδί του στο ολοήμερο σχολείο αντί αν φεύγει στις 15:30 μπορεί αν φεύγει και στις 17:00. Αυτή είναι η πρακτική αναβάθμιση», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Μέτρα κατά του Covid-19

Σχετικά με τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό η υπουργός δήλωσε: «Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει την πανδημία με νέα χαρακτηριστικά. Έχει νοσήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι, έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, η μετάλλαξη που έχουμε έχει ηπιότερα χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλες και η διεθνής στάση πλέον είναι να φύγουν τα υποχρεωτικά μέτρα και να πάμε σε απλές συστάσεις»

Καινοτομίες στην εκπαίδευση

Σχετικά με τις νέες καινοτομίες στα σχολεία η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στα εξής:

  • Λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων
  • Προγραμματίζεται η εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε όλα τα τμήματα Λυκείου, Γυμνασίου, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις δημοτικού
  • 177.000 σετ ρομποτικής στα δημόσια σχολεία, καθώς η ρομποτική έχει ενταχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα
  • Μέντορες για τους νέους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν τώρα υπηρεσία

ΔΕΘ 2022: Φοιτητικό επίδομα και στέγη

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε επίσης στην ομιλία του Πρωθυπουργού και στις ανακοινώσεις για το φοιτητικό επίδομα και την φοιτητική στέγη, επισημαίνοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση εξετάζει ένα συνολικό σχέδιο για την υποστήριξη δημοσίων υπαλλήλων, όπως εκπαιδευτικών, γιατρών και άλλων.

«Ο πρωθυπουργός είπε στη ΔΕΘ ότι το φοιτητικό επίδομα αυξάνεται από 1000 έως 1500 ευρώ. Μιλάμε για μία μεγάλη αύξηση. Ανακοίνωσε χθες την κατασκευή 8.000 φοιτητικών κλινών, πρόκειται για πέντε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έχουν ήδη δρομολογηθεί και κάποια είναι ήδη εν εξελίξει. Είναι ένα τεράστιο έργο για την ουσιαστική ενίσχυση της φοιτητικής στέγης», τόνισε.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Τέλος σε καταλήψεις δεκαετιών

Τέλος όσον αφορά την εφαρμογή του νομοσχεδίου για την πανεπιστημιακή αστυνομία δήλωσε: «Θέλουμε πανεπιστήμια που να μην υπάρχουν έκνομες ενέργειες. Έχουμε ξεκινήσει την αποκατάσταση του ασύλου στην πραγματική του έννοια, οι Αρχές να επεμβαίνουν στα πανεπιστήμια εφόσον τελούνται αξιόποινες δράσεις. Έχει μπει τέλος σε μία σειρά καταλήψεων που διαρκούσαν επί δεκαετίες»

Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα χαιρετίζει την απόφαση Φινλανδίας και Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

achaiavoice

Σέρμπος: «Η Τουρκία διατηρεί τις μονομερείς διεκδικήσεις της»

achaiavoice

Δημοσκόπηση-ράπισμα για την κυβέρνηση! Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση “καίνε” τον Μητσοτάκη!

achaiavoice

ΕΛ.ΑΣ κατά Πολάκη – Ανακοίνωση των Αστυνομικών Πειραιά: Απείλησε άνευ λόγου και αιτίας

achaiavoice

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

achaiavoice

Ντόρα Μπακογιάννη: «Του χρόνου τέτοια εποχή οι εκλογές»

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα