Υγεία

Ρώσοι επιστήμονες αναπτύσσουν ρινική θεραπεία για τον κοροναϊό αντί για ένεση

Ρώσοι επιστήμονες αναπτύσσουν ρινική θεραπεία για τον κοροναϊό αντί για ένεση

Ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamalya του ρωσικού υπουργείου Υγείας, δρ Αλεξάντερ Γκίνζμπουργκ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι το ρινικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού (γνωστού και ως COVID-19) αποτελείται από δύο δόσεις, αλλά μπορεί να αρκεί και μία, αν η δόση είναι αναμνηστική.

Οι δηλώσεις του Ginzburg έγιναν κατά τη διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξης στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων “Sputnik”, στην οποία είπε: “Το ρινικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού αποτελείται κατ’ αρχάς από δύο δόσεις”.

Σημείωσε παράλληλα ότι ο αρχικός εμβολιασμός θα γίνεται σε δύο δόσεις, ενώ μία δόση μπορεί να είναι αρκετή εάν η δόση είναι ενισχυμένη και μεγαλύτερη.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας της Gamalya, Denis Logunov, ανακοίνωσε ότι το ρινικό εμβόλιο “Sputnik V” κατά του Κοροναϊού είναι ανώδυνο, με ελάχιστες παρενέργειες και θα δημιουργήσει ένα πρόσθετο φράγμα στην ανώτερη αναπνευστική οδό.

Ο Ginzburg αποκάλυψε ότι το ρινικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού έχει μεγάλα πλεονεκτήματα όσον αφορά την ανοσία αγέλης, επειδή ένα άτομο δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε άλλους μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Και πρόσθεσε: “Ο ενδορινικός εμβολιασμός δίνει καλά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ανοσία της αγέλης. Το άτομο δεν θα μεταδώσει ποτέ τη λοίμωξη αυτή μετά τη λήψη του ρινικού εμβολίου”.

Επιβεβαίωσε ότι ένα άτομο που έχει εμβολιαστεί με τους κανονικούς εμβολιασμούς δεν θα νοσήσει, αλλά ο ιός μπορεί να βρίσκεται στη βλεννογόνο μεμβράνη του ατόμου και επομένως, ο επικίνδυνος ιός μπορεί να μεταδοθεί σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους όταν βήχουν ή φτερνίζονται.

Ο διευθυντής του κέντρου, Alexander Ginzburg, πρόσθεσε ότι το εμβόλιο με ρινικό σπρέι θα είναι συμπληρωματικό του κανονικού εμβολίου, ώστε να εξασφαλιστεί ένα επιπλέον εμπόδιο για την πρόληψη της μόλυνσης.

Ο Ρώσος εμπειρογνώμονας επιβεβαίωσε ότι ένα άτομο δεν μπορεί να μεταδώσει τον κορονοϊό μετά τη λήψη ρινικού εμβολίου.

Πηγή: Ρώσοι επιστήμονες αναπτύσσουν ρινική θεραπεία για τον κοροναϊό αντί για ένεση

Σχετικά Άρθρα

Ιαπωνία: Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του αιματολογικού τεστ για το Αλτσχάιμερ

achaiavoice

Απίστευτες δηλώσεις Θ.Βασιλακόπουλου: «Ο ανεμβολίαστος θα μπαίνει να τρώει στην ίδια ταβέρνα με μένα;»

achaiavoice

Φρούτα: Να καταναλώνονται πριν ή μετά το κυρίως γεύμα;

achaiavoice

Διαβήτης: Πώς θα μειώσουν τις πιθανότητες νόσου οι 65ρηδες

achaiavoice

Ευρώπη: 5 νέα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά σε έναν μήνα

achaiavoice

Αυτές είναι οι τροφές που σταθεροποιούν το σάκχαρο

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα