Κόσμος

Ρωσία: Ο Πριγκόζιν της Wagner δήλωσε πως θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της… Ουκρανίας

Ρωσία: Ο Πριγκόζιν της Wagner δήλωσε πως θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της… Ουκρανίας

Ο πρώην σεφ του ηγέτη της Ρωσίας θα είναι αντίπαλος στη μάχη για την προεδρία με τον πρώην πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, και τον «ανεπαρκή» – όπως τον χαρακτήρισε – Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner στην Ρωσία, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε το Σάββατο πως σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ουκρανίας το 2024.

«Κάνω πολιτικό coming out. Κοιτώντας τα πάντα γύρω μου, έχω πολιτικές φιλοδοξίες. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024. Για πρόεδρος της Ουκρανίας», ανέφερε ο Πριγκόζιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram.

Όπως ανέφερε, θα είναι αντίπαλος στη μάχη για την προεδρία με τον πρώην πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, και τον «ανεπαρκή» – όπως τον χαρακτήρισε – Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αν εκλεγώ, δεν θα χρειάζονται βόμβες»

«Αν κερδίσω τις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας, τότε όλα θα είναι μια χαρά, παιδιά, οι βόμβες δεν θα χρειάζονται», είπε χαρακτηριστικά το αφεντικό της Wagner.

 

Σχετικά Άρθρα

Στους «27» ηγέτες της ΕΕ η «καυτή πατάτα» για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

achaiavoice

DW: Η αλήθεια για τα λόμπι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

achaiavoice

Οι Ρώσοι εκλέγουν τοπικούς αξιωματούχους, στις πρώτες εκλογές μετά την εισβολή στην Ουκρανία

achaiavoice

ΝΑΤΟ: Καλεί την Ρωσία να επιστρέψει αμέσως στη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών

achaiavoice

Ιταλία: Πρόωρες εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου -Ο Ματαρέλα υπέγραψε τη διάλυση του Κοινοβουλίου

achaiavoice

Ραγδαία κλιμάκωση στην τουρκο-συριακή μεθόριο: Οι Τούρκοι έτοιμοι να ξεκινήσουν την 4η εισβολή τους

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα