Ελλάδα

Ρέθυμνο: Δραματική έκκληση γιατρών για την πανδημία-“Δεν έχουμε γιατρούς! Εξαντλούνται οι δυνάμεις μας”

Ρέθυμνο: Δραματική έκκληση γιατρών για την πανδημία-“Δεν έχουμε γιατρούς! Εξαντλούνται οι δυνάμεις μας”

Δραματική – ανοικτή – επιστολή προς τους πολίτες του Ρεθύμνου απευθύνουν οι τέσσερις Διευθυντές του Νοσοκομείου της πόλης, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα και τον καθημερινό αγώνα για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η επιστολή που συντάχθηκε από τον Γεώργιος Χρυσοφάκης Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής, πρόεδρος του Επιστημονικού συμβουλίου, τον κ. Χαράλαμπος Μαρκάκης Διευθυντής της ΜΕΘ, την κα. Ελένη Ιωαννίδου Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και επιστημονικά υπεύθυνη για τη διαχείριση της πανδημίας και την κα. Μαρίνα Κουρτζέλη Διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, αναφέρει τα εξής:

“Πολίτες του Ρεθύμνου

Απευθυνόμαστε σε σας οι 4 διευθυντές του νοσοκομείου που εμπλεκόμαστε κατά κύριο λόγο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είμαστε οι διευθυντές της ΜΕΘ, των επειγόντων, της Παθολογικής Κλινικής και της Πνευμονολογικής κλινικής. Επιπλέον ο διευθυντής της Πνευμονολογικής είναι και ο πρόεδρος του Παθολογικού τομέα καθώς και του Επιστημονικού συμβουλίου και η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής είναι και πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων και επιστημονικά υπεύθυνη για τη διαχείριση της πανδημίας.

Βρισκόμαστε στο 2ο χρόνο της Πανδημίας και παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης λειτουργούμε με το ίδιο προσωπικό. 2 γιατροί στην Πνευμονολογική 3 γιατροί στα ΤΕΠ, 5 γιατροί στη ΜΕΘ και 4 γιατροί στην Παθολογική. Αυτοί είμαστε με ελάχιστα παροδικά «μπαλώματα» από ανειδίκευτο προσωπικό, που ευπρόσδεκτο είναι και απαραίτητο, αλλά δεν αρκεί. Όποιος και να σας πει κάτι άλλο αυτή είναι η αλήθεια. Μέχρι τώρα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα τμήματα μας ανοιχτά προσφέροντας τις σωστές υπηρεσίες στους ασθενείς μας. Επίσης να υποστηρίξουμε μια νέα κλινική COVID, η οποία όλο και επεκτείνεται και τώρα έχει 36 κρεβάτια. Η ΜΕΘ, η οποία επίσημα δεν διαθέτει κανένα COVID κρεβάτι, νοσηλεύει 3 περιστατικά COVID. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) δέχεται δεκάδες περιστατικά Covid ύποπτα και επιβεβαιωμένα με συνεχώς αυξανόμενη τάση.

Επιστημονικά και ιατρικά μπορούμε να υποστηρίξουμε την πανδημία. Γιατρούς δεν έχουμε. Εξαντλούμε τις δυνάμεις μας για να προστατέψουμε την ασφάλεια των ασθενών μας, όμως το έργο αυτό έχει γίνει απίστευτα δύσκολο, όσο ο καιρός περνάει και βοήθεια δεν έρχεται.

Με αίσθημα ευθύνης μεγάλη αγάπη για τους πολίτες του Ρεθύμνου”.

Πηγή: Ρέθυμνο: Δραματική έκκληση γιατρών για την πανδημία-“Δεν έχουμε γιατρούς! Εξαντλούνται οι δυνάμεις μας”

Σχετικά Άρθρα

Ηράκλειο: «Βροχή» τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

achaiavoice

Κάρπαθος: Εγκλωβίστηκαν στα χιόνια, τους απεγκλώβισαν και τους έκοψαν πρόστιμο

achaiavoice

Χαμός στα κομμωτήρια: Ατελείωτες λίστες αναμονής για κούρεμα και βαφή πριν καν ανοίξουν

achaiavoice

Τουρκικά ΜΜΕ: Προσχεδιασμένη διπλή προβοκάτσια της Ελλάδας κατά της Τουρκίας για να τορπιλίσει την πενταμερή

achaiavoice

Κύπρος: Σήμερα το συνέδριο για την ανάκληση διαβατηρίων από Tατάρ

achaiavoice

Βασιλακόπουλος: Nέο lockdown εάν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμένοι

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα