Κόσμος

Πυρά Πεσκώφ για συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ: “Το Κρεμλίνο «παρακολουθεί στενά την αντιρωσική σύνοδο του ΝΑΤΟ”

Πυρά Πεσκώφ για συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ: “Το Κρεμλίνο «παρακολουθεί στενά την αντιρωσική σύνοδο του ΝΑΤΟ”

Για «αντιρωσικό χαρακτήρα» καταγγέλλει το Κρεμλίνο τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, την οποία παρακολουθεί στενά, προαναγγέλλοντας ότι θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει την ασφάλεια της Ρωσίας.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της ασφάλειας της χώρας. Κατηγόρησε επιπλέον τους Ευρωπαίους για τη μεταφορά υποδομών του ΝΑΤΟ στα σύνορα της.

«Πρόκειται αναμφίβολα για μια σύνοδο της Συμμαχίας με έντονο αντιρωσικό χαρακτήρα. Η Ρωσία θεωρείται εχθρός, αντίπαλος και οι συνομιλίες θα διεξαχθούν υπό αυτό το πρίσμα», σχολίασε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα ο Πεσκόφ εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν φαίνεται να κατανοούν ότι η μεταφορά υποδομών του ΝΑΤΟ πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας είναι λάθος. Ο ίδιος τόνισε ότι η επέκταση της Συμμαχίας στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη ήταν αυτή που οδήγησε στην τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία.

«Ξεκάθαρα αρνητικές επιπτώσεις» η ένταξη της Σουηδίας

Σε ό,τι αφορά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ η Μόσχα επεσήμανε ότι θα έχει «ξεκάθαρα αρνητικές επιπτώσεις» για την ασφάλειά της και πρόσθεσε ότι θα απαντήσει με αντίστοιχα μέτρα, όπως αυτά που έλαβε αφού εντάχθηκε στη Συμμαχία η Φινλανδία.

Ωστόσο ο Πεσκόφ υποβάθμισε την απόφαση της Τουρκίας να άρει τις αντιρρήσεις της αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα έχει υποχρεώσεις ως χώρα μέλος της Συμμαχίας και ότι η Μόσχα δεν έχει αυταπάτες ως προς αυτό.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η Ρωσία και η Τουρκία έχουν τις διαφωνίες τους αλλά επίσης μοιράζονται κοινά συμφέροντα, ενώ η Μόσχα σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Άγκυρα.

«Λάθος» η παροχή πυραύλων από τη Γαλλία

Παράλληλα η παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία από τη Γαλλία είναι «λάθος», όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, το οποίο θα αναγκάσει τη Ρωσία να λάβει «αντίμετρα».

«Από τη δική μας οπτική είναι μια λανθασμένη απόφαση, που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για την ουκρανική πλευρά, διότι φυσικά θα μας αναγκάσει να λάβουμε αντίμετρα», υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Σχετικά Άρθρα

Τουρκία: Την παραίτηση Ερντογάν ζητά η αντιπολίτευση

achaiavoice

Ανατολική Ουκρανία: Κόλαση στο Χάρκοβο, στη Μαριούπολη και στη Χερσώνα-Βίντεο

achaiavoice

ΗΠΑ – 11η Σεπτεμβρίου 2001: 21 χρόνια από την τραγωδία που άλλαξε τον κόσμο

achaiavoice

Πρίγκιπας Χάρι: Ήθελε να ακυρώσει την έκδοση του «Spare»

achaiavoice

Ισπανία και Πορτογαλία μειώνουν 40% την τιμή ρεύματος -Η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ

achaiavoice

Γαλλία: Ανοίγει ξανά η ιστορική Παναγία των Παρισίων (βίντεο)

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα