Κόσμος

Προειδοποίηση της Κίνας προς τις ΗΠΑ: «Πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ σημαίνει πυρηνικός πόλεμος»

Προειδοποίηση της Κίνας προς τις ΗΠΑ: «Πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ σημαίνει πυρηνικός πόλεμος»

Προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ έστειλε η Κίνα σχετικά με τις σοβαρές συνέπειες που θα υπάρξουν, συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής πυρηνικού πολέμου, αν επιτρέψει στην Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η κινεζική προειδοποίηση, εκφράστηκε με άρθρο στους κρατικούς Global Times, όπου το Πεκίνο προειδοποίησε ότι η είσοδος της Ουκρανίας στη συμμαχία – όπως απαίτησε ο Ουκρανός πρόεδρος

Βολοντιμίρ Ζελένσκι – θα οδηγούσε σε αναπόφευκτη κλιμάκωση της σύγκρουσης, με τις απειλές του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Δύσης να γίνονται πράξη.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να καθυστερήσει τις συνομιλίες για την ένταξη της χώρας στη συμμαχία.

Παρόλα αυτά, η κινέζικη κρατική εφημερίδα προειδοποίησε ότι «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα τρέμουν κάτω από τη σκιά ενός πιθανού πυρηνικού πολέμου» και κάλεσε τη συμμαχία να αποσυρθεί από τη μακροχρόνια εμπλοκή της στην Ανατολική Ευρώπη.

«Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα υπάρχει ασφάλεια για κανέναν, ούτε για την Ουκρανία, ούτε για τον κόσμο», έγραψε η εφημερίδα.

«Αντί να επιδιώκει ψηφίσματα για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η Ουάσιγκτον έχει δείξει, ξανά και ξανά, ότι οι ΗΠΑ κινούνται προς την άλλη κατεύθυνση – αναζωπυρώνοντας τις φλόγες του πολέμου».

Σχετικά Άρθρα

Αγγλία: Ο ακτιβισμός για την κλιματική αλλαγή παίρνει πολιτικές προεκτάσεις

achaiavoice

Σχεδόν 1 στα 3 προϊόντα ασύμβατο με τις αναγκαίες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας

achaiavoice

Ε.Μακρόν: «Έρχεται το τέλος της αφθονίας και της ανεμελιάς – Ζούμε μεγάλες ανατροπές»!

achaiavoice

Ουκρανία: Διασπάστηκαν οι ουκρανικές γραμμές στο Ντόνμπας

achaiavoice

Σουηδία: Η δεξιά συμμαχία κέρδισε τις εκλογές – Παραιτείται από πρωθυπουργός η Μαγκνταλένα Άντερσον

achaiavoice

Μαριούπολη: Έπεσε το Azovstal

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα