Ελλάδα

Πώς θα επιστρέψουν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια από το νέο ακαδημαϊκό έτος

Πώς θα επιστρέψουν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια από το νέο ακαδημαϊκό έτος

Μπορεί το νέο ακαδημαϊκό έτος να ξεκινά τον Οκτώβριο, ωστόσο ήδη στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς επίσης και στις πρυτανικές αρχές γίνονται αλλεπάλληλες συζητήσεις προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, οι φοιτητές αναμένεται να προσέλθουν κανονικά στα αμφιθέατρα προκειμένου να μπει τέλος στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την οποία λειτουργούσαν τόσους μήνες εξαιτίας της πανδημίας. Άλλωστε ένα ποσοστό των νέων αναμένεται να έχει εμβολιαστεί καθώς ήδη έχει ανοίξει η ηλικιακή ομάδα των 18 και άνω.
Συν τοις άλλοις η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην απόφαση να θέλει ως προαπαιτούμενο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των καθηγητών προκειμένου να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα, ειδάλλως θα έχουν κυρώσεις όπως συμβαίνει αυτό τον καιρό με τους υγειονομικούς. Οι φοιτητές από την άλλη πλευρά δεν θα υποχρεωθούν για κανέναν λόγο να εμβολιαστούν εάν δεν το επιθυμούν. Ωστόσο, για να προσέλθουν στους πανεπιστημιακούς χώρους θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ μοριακού ελέγχου ή rapid test, όχι όμως και self τεστ καθώς αυτή η μέθοδος κρίνεται ανεπαρκής αφού ο καθένας μπορεί να δηλώσει ακόμη και ψευδώς ότι το εν λόγω τεστ του ήταν αρνητικό, αφού κανείς δεν το ελέγχει.
Πάντως ήδη η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε ότι η πρόσβαση στο αμφιθέατρο, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες θα γίνεται μονάχα με τη χρήση μάσκας και αφού προηγουμένως ο φοιτητής πιστοποιήσει ότι είναι εμβολιασμένος ή έχει υποβληθεί νωρίτερα σε τεστ μοριακού ελέγχου ή rapid τεστ. Μάλιστα για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί τα εν λόγω τεστ θα πρέπει να γίνονται σίγουρα μια και ενδεχομένως και δύο φορές την εβδομάδα για να τους επιτρέπεται η είσοδος.

Πηγή: Πώς θα επιστρέψουν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια από το νέο ακαδημαϊκό έτος

Σχετικά Άρθρα

Φρίκη στην Αιτωλοακαρνανία: Γείτονες και συγγενής οι δράστες της φονικής ληστείας!

achaiavoice

Κορονοϊός: 27 θάνατοι και 866 κρούσματα σήμερα στη χώρα μας

achaiavoice

Lockdown: «Παγώνει» το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου – Το σχέδιο για τον επόμενο μήνα

achaiavoice

Μας φακελώνουν μέσω 13033: Τι αποκαλύπτουν τα «καρφώματα» των υπουργών;

achaiavoice

Ρόδος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση

achaiavoice

Κορονοϊός: “Βροχή” πέφτουν τα πρόστιμα για την μη χρήση μάσκας και για sms

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα