Οικονομία

Ποιες συντάξεις κινδυνεύουν να καθυστερήσουν λόγω κακοκαιρίας – Τι ισχύει για μισθούς και επιδόματα

Ποιες συντάξεις κινδυνεύουν να καθυστερήσουν λόγω κακοκαιρίας – Τι ισχύει για μισθούς και επιδόματα

Εκτιμάται ότι δεν θα προκύψουν καθυστερήσεις σε όλες αυτές τις πληρωμές κομβικής σημασίας.

Σύμφωνα με το ΕΝΔΥΣΙ, μικρή καθυστέρηση ενδέχεται να υπάρξει στην καταβολή των συντάξεων μέσω ΕΛΤΑ, λόγω κακοκαιρίας, με τους δικαιούχους να προέρχονται κυρίως από τον πρώην ΟΓΑ. Στο υπουργείο Εργασίας και στον ΕΦΚΑ δίνεται μάχη για να καταβληθούν κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις όλες οι συντάξεις, αλλά και τα ποσά που οφείλονται σε εργαζόμενους μέσω του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Μπορεί η σφοδρή κακοκαιρία να έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο μεγαλύτερο Φορέα ασφάλισης στην Ελλάδα, αλλά εκτιμάται ότι δεν θα προκύψουν καθυστερήσεις σε όλες αυτές τις πληρωμές κομβικής σημασίας.

Ειδικά όμως για περιπτώσεις συνταξιούχων που διαβιούν σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές της χώρας, ενδέχεται να προκύψουν καθυστερήσεις. Ακόμα περισσότερο, εάν κάποιες από τις περιοχές αυτές, έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

Σε κάθε περίπτωση, ο προγραμματισμός που έχει γίνει, διατηρείται χωρίς αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, προγραμματίζεται να καταβληθούν περίπου 10 εκατ. ευρώ σε 93.000 δικαιούχους. Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν τεθεί σε αναστολή σύμβασης λόγω κορωνοϊού και δικαιούνται να λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού, αλλά και εργαζόμενους που είχαν ενταχθεί στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και πρέπει να λάβουν το μέρος του μισθού τους, από το Κράτος.

Επίσης, άλλα 47 εκατ. ευρώ πρέπει να πιστωθούν από τον ΟΑΕΔ σε 77.000 δικαιούχους, που έχουν να λάβουν επιδόματα, ή ποσά από συμμετοχή σε προγράμματα απασχόλησης ή επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Σε όλα τα ανωτέρω πρέπει να προστεθεί και ο ΕΦΚΑ, που συνεχίζει τις καταβολές των συντάξεων του μηνός Φεβρουαρίου, μια δαπάνη ύψους 2 δισ. ευρώ, που αφορά περίπου 2,7 εκατ. δικαιούχους.

Πηγή: Ποιες συντάξεις κινδυνεύουν να καθυστερήσουν λόγω κακοκαιρίας – Τι ισχύει για μισθούς και επιδόματα

Σχετικά Άρθρα

Εφορία: Ραβασάκια για τους απλήρωτους φόρους και πρόστιμα

achaiavoice

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Ανήγγειλε ελέγχους σε έξι μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας

achaiavoice

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ΕΕ: «Τηλεργασία και Κυριακές χωρίς ΙΧ»

achaiavoice

Οριστικό τέλος της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους

achaiavoice

Φυσικό αέριο: Επανέναρξη των ερευνών με αμερικανική ώθηση

achaiavoice

myBusinessSupport: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμψηφισμού οφειλών επιχειρήσεων σε παραμεθόριες περιοχές

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα