Τεχνολογία

Ποια κοινωνικά δίκτυα μοιράζονται περισσότερο τα προσωπικά σας δεδομένα

Ποια κοινωνικά δίκτυα μοιράζονται περισσότερο τα προσωπικά σας δεδομένα

Το έχουμε βιώσει όλοι: την μια στιγμή παρακολουθείτε μια κριτική προϊόντος στο YouTube και την αμέσως επόμενη βλέπετε μια διαφήμιση για ακριβώς αυτό το προϊόν στη ροή κάποιου από τα social media που χρησιμοποιείται.

Η αλήθεια του θέματος είναι, όπως σημειώνει ο Felix Richter της Statista, πως οι εφαρμογές και οι ιστότοποι που χρησιμοποιούμε συλλέγουν τεράστιο όγκο δεδομένων για εμάς και, σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα δεδομένα διαβιβάζονται ακόμη και σε τρίτους. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να συμβαίνει χωρίς άδεια, γι ‘αυτό συνήθως πρέπει να συμφωνήσουμε σε μια μεγάλη λίστα όρων και προϋποθέσεων πριν από τη χρήση μιας εφαρμογής. (Και ειλικρινά, πότε είναι η τελευταία φορά που τα έχετε διαβάσει πριν κάνετε κλικ στο ναι;)

Πέρυσι, η Apple έκανε λίγο πιο εύκολο για τους καταναλωτές να κατανοήσουν τι είδους δεδομένα συλλέγουν οι εφαρμογές και πώς χρησιμοποιούνται αυτά τα δεδομένα. Η εταιρεία εισήγαγε ετικέτες απορρήτου σε εφαρμογές στο App Store της, κατηγοριοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα σε 14 κατηγορίες, από τοποθεσία χρήστη έως αγορές, ιστορικό αναζήτησης και περιήγησης και στοιχεία επικοινωνίας.

Ο ασφαλής πάροχος cloud pCloud έχει χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να αναλύσει διάφορες δημοφιλείς εφαρμογές σε σχέση με τη συλλογή και την κοινή χρήση δεδομένων χρήστη.

Όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα, το Instagram είναι πιθανότερο να κοινοποιήσει τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους για διαφημιστικούς σκοπούς. Η δημοφιλής εφαρμογή μοιράζεται δεδομένα από 11 από τις 14 κατηγορίες με τρίτους, κι έτσι προηγείται από το Facebook, το οποίο μοιράζεται ενδιαφέροντα λιγότερα δεδομένα με εξωτερικούς διαφημιζόμενους.

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Πηγή: Ποια κοινωνικά δίκτυα μοιράζονται περισσότερο τα προσωπικά σας δεδομένα

Σχετικά Άρθρα

Social Media: Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να προκαλέσουν κατάθλιψη;

achaiavoice

Instagram: Αντιμέτωπο με το Κογκρέσο-Λήψη μέτρων για την προστασία των ανηλίκων

achaiavoice

Οι τρεις πασίγνωστες τεχνολογίες που αναζητούν οι ταξιδιώτες

achaiavoice

Amazon: Λανσάρει στην αγορά δική της σειρά τηλεοράσεων

achaiavoice

Δείτε γιατί ο ιστότοπός σου δεν… φέρνει πωλήσεις;

achaiavoice

Τελικά μπορεί το 5G να απειλήσει τα αεροσκάφη; Νέες δηλώσεις προκαλούν ανησυχία

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα